İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez; son dönemde farklı harcama kalemlerine gelen vergiler nedeniyle AK Parti hükümetini sert bir dille eleştirdi. Milletvekili Çömez: “Attığınız her adımdan, aldığınızdan her nefesten, konuştuğunuz her kelimeden vergi almak üzere politika izliyorlar ve utanmadan, sıkılmadan bu politikalarını yalanlar üzerine bina ediyorlar” dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Turhan Çömez, katıldığı bir televizyon programında AK Parti’yi ve izlediği ekonomik politikaları eleştirdi.

22 yıllık AK Parti iktidarının sonunda ülkenin geldiği konuma dikkat çeken İYİ Partili Çömez, AKP’nin iktidara geldiğinde 130 milyar dolar borcun bugün 520 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Çömez, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkenin nesi var nesi yok satıldı. 70 milyar dolar civarında varlık fonu satışı tahmin ediliyor ama ne kadar olduğunu bilmiyoruz ve denetleyemiyoruz. Ülkenin yeraltında ve yer üstünde neyi varsa satıldı ve gelecek garantili projelerle ülkenin istikbali ipotek altına alındı.”

 

“ATILAN ADIMDAN, ALINAN

NEFESTEN PARA ALACAKLAR”

Öte yandan AK Parti iktidarının; atılan adımdan, alınan nefesten, konuşulan her kelimeden vergi almak üzere bir politika izlediğini dile getiren Çömez, izlenilen ekonomik politikaların yanlış olduğunu savundu ve şunları dile getirdi: “Bütün bunlara rağmen, bu ülkeyi sefalete sürüklemelerine rağmen, dünyanın en yüksek enflasyonlarından birini bu ülkeye yaşatmalarına rağmen şu anda büyük bir felaket, derin bir ekonomik kriz yaşanıyor; diyorlar ki bize para verin. Nereden bulursanız bulun bize para verin. Attığınız her adımdan, aldığınızdan her nefesten, konuştuğunuz her kelimeden vergi almak üzere politika izliyorlar ve utanmadan, sıkılmadan bu politikalarını yalanlar üzerine bina ediyorlar” diye söyledi.

 

“TÜRKİYE HİÇ BU KADAR

ACİZ BİR DURUMA DÜŞMEMİŞTİ”

Konuşmasının devamında İYİ Partili Çömez, uygulanan politikalar sebebiyle Türkiye’nin hiç bu kadar aciz bir duruma düşmediğini söyledi ve şu ifadelere yer verdi: “Ürettikleri saçma sapan sanal bir korku üzerinden ‘İsrail geliyor, kapıya dayandı, bugün yarın saldırır’ diyor. Neredeyse Erdoğan eline bir çubuk alacak meclisin açılış gününde; kurtuluş savaşının yönetildiği mecliste bu ülkenin Cumhurbaşkanı haritaları neredeyse gösterecek, bizimle Lübnan arasındaki kilometreyi hesaba katarak ‘aha geliyorlar’ diyor. Aman onun için birbirimize sarılalım, benim koltukla kalmam lazım, ben olmadan bu iş olmaz, para da bitti, ne olursa olsun bize para verin diyor. Akıl alır gibi değil. Bunun ne dünyada eşi benzeri var ne de Türkiye bu kadar aciz bir duruma düşmüştü bu güne kadar. Bu da AKP zamanında oldu.”

 

“BECERİKSİZLİĞİNİZİN FATURASINI

MİLYONLARCA İNSAN ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİL”

Yine sözlerini AK Parti iktidarının yanlış politikalar izlediğini ve bunun bedelini tüm Türk halkının ödemek zorunda kaldığını ifade eden Çömez: “Yıllar boyu Barzani ile yapmış oldukları ve kapalı kapılar ardından yürütmüş oldukları bir takım anlaşmalarla Barzani petrolünü Irak Merkezi Hükümeti’ni yok sayarak Kerkük – Ceyhan boru hattı ile Ceyhan’a getirdiler. Oradan tankerlerle İskenderun’a sonrasında İsrail’e gönderdiler. Yıllarca bunu yaptılar. İsrail Merkezi Hükümeti yıllarca yapmayın bunu sizin muhatabınız benim dedi. Erdoğan olmaz dedi. Adamlara dünya kadar petrol çektiler, Irak Merkezi Hükümeti konuyu Uluslararası Tahkim Mahkemesine taşıdı. Türkiye, 1,5 milyar dolar mahkum edildi. Yani bir tek kişinin beceriksizliği sebebiyle Türkiye 1,5 milyar dolar tazminat ödeyecek önümüzdeki günlerde. Bunların yaptığı beceriksizliğin faturasını milyonlarca insan ödemek zorunda değil.”

 

HABER: BUSE ASLAN