Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, EYT ile emekli olan vatandaşların ekonomiye oluşturduğu yüke dikkat çekti. Dalgın, 21 milyon özel sektör çalışanının, 15 milyon emekliye baktığını dile getirerek durumu ‘nesiller arası adaletsizlik’ olarak özetledi.

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında EYT ile emekli olanların bütçede oluşturduğu yükle ilgili konuştu. Dalgın, SGK verilerine göre yaptığı açıklamalarında EYT’den yararlanan 15 milyon emekliye, 21 milyon özel sektör çalışanının baktığını söyledi.

 

Balıkesir Milletvekili Dalgın, açıklamalarına ilk olarak şu sözlerle başladı: “Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Sinop ve Zonguldak illerinde emeklilerin sayısı aktif sigortalıların sayısını geçmiş durumda. Maalesef, son açıklanan verilere göre bu iki ilimize Balıkesir, Bursa ve Giresun da eklenmiştir.”

 

EMEKLİLİK YAŞI 49’A KADAR GERİLEDİ

 

Emeklilik yaşına da değinerek sözlerini sürdüren Dalgın, 2022 yılında emekli olanların yaş ortalaması 53 iken, 2023 yılında bu ortalamanın 49’a kadar gerilediğine dikkat çekti. Dalgın, “Bugünü ellerinden alınan gençlerin geleceği de ellerinden alınıyor. Sosyal güvenlik sistemimiz çöküyor. 15 milyon emekliye prim ödeyen 21 milyon özel sektör çalışanı bakıyor. Nesiller arası büyük bir adaletsizlik yaratan bu sistem sürdürülemez” diyerek sosyal güvenlik sistemindeki adaletsiz işleyişi eleştirerek sözlerine son verdi.

 

HABER: BUSE ASLAN