Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, düzenlediği basın açıklamasında açılım sürecine ve anayasa değişikliğine milletin hayrına olmayacağı gerekçesiyle karşı çıkacaklarını duyurdu.

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili, Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesirli Siyaset İnsanı Haydar Altıntaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada; "Hükümetin ve ortaklarının bugün uygulamakta olduğu açılım sürecine ve yapılmak istenen anayasa değişikliğine bu milletin hayrına olmayacağı gerekçesiyle yedi düvele ilan ediyoruz ki karşı çıkacağız" diye konuştu.

 

YENİ AÇILIM SÜRECİ UYARISI

Haydar Altıntaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM'de partisinin Grup Toplantısı'nda terörist başı Öcalan’a yönelik yaptığı çağrının ardından Demokrat Parti’nin, İYİ Parti’nin ve Saadet Partisi’nin dışında Meclis'te bulunan tüm siyasi partilerin yeni bir açılım sürecine dahil olmak için adeta kuyruğa girdiğini kaydederek konuya ilişkin açıklamalarının devamında şu görüşlerini ifade etti; “MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ‘terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.’ Şeklindeki sözlerini büyük bir hayret ve ibretle izlediğimi belirtmek isterim. 2015'te bittiğini zannettiğimiz çözüm sürecini birtakım dış mihraklardan, güçlerden gelen talimat çerçevesinde yeniden ortaya çıkarmak için el birliğiyle anlaşma yapılmış ve siyasi partiler de belirli şartlar ortaya sürerek veya sürmeksizin bu açılım sürecinin kenarında olacaklarını beyan etmişlerdir. Herkes ağzındaki baklayı çıkarsın, gerçek olarak milletin önüne ne koymak istiyorlarsa getirsinler koysunlar. Geçmişteki tecrübeleri yeniden yaşayarak, aynı suda iki defa yıkanarak, 'Müslüman aynı delikten iki kez ısırılmaz' lafına rağmen yeniden aynı sonuçları tekrar ederek sonuç almaya çalışmak akılla bağdaşmaz" şeklinde konuşarak tepkisini sert biçimde ifade etti.

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI DİRENİŞ

Anayasa değişikliği Meclis'ten geçse bile referandum sürecinde millete doğru olmadığını anlatacaklarını söyleyen Demokrat Parti İzmir Milletvekili, Parti Sözcüsü Balıkesirli Siyaset İnsanı Haydar Altıntaş, "Üniter devlet düzeninden vazgeçmeyi düşünmek, yerine Federatif devlet düzenini düşünmek hiçte akıl karı değildir. Bunu kim düşünüyorsa aklından derhal çıkarsın” diye konuştu.

Haydar Altıntaş, İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kabaoğlu’nun Anayasa'nın ilk üç maddesine ilişkin yaptığı açıklamanın ‘asla kabul edilemez’ olduğunu belirterek, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı; Hükümetin ve ortaklarının bugün uygulamakta olduğu açılım sürecine ve yapılmak istenen anayasa değişikliğine bu milletin hayrına olmayacağı gerekçesiyle yedi düvele ilan ediyoruz ki karşı çıkacağız. Türk milleti parlamentodan geçse bile referanduma götürülecek olan bu anayasanın karşısına kale gibi dikilecek; bayrağını, özgürlüğünü, bağımsızlığını, millet olma hakkını ve hukukunu kendi eliyle koruyarak bu işi yapan siyasetçileri utandıracak diye düşünüyorum."

 

HABER: UĞUR YAZICI