DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, partisinden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarına partisinin kapısını araladı. Dalgın bu konuda; “Mevcut belediye başkanlarının kendi partisinden yeniden aday gösterilmeyip bizim partimizden gösterilmesi tamamen kişiye bağlı.”

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, BİRLİK Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette yaklaşan yerel seçimleri ve partisinin izleyeceği yol haritasını anlatan Milletvekili Dalgın, 31 Mart yerel seçimlerine kendi logoları altında kendi adayları ile girmek istediklerini söyledi. DEVA Partisi’nin ilk kez bir yerel seçime gireceğini hatırlatan Dalgın, “Yeni kurulan bir parti için ilk seçiminde olay sadece belediye meclis üyesi veya başkan çıkarmanın ötesinde kantara nasıl çıktığımızı görmek istiyoruz” dedi. 

Milletvekili Burak Dalgın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “14 – 28 Mayıs seçimlerinde Deva Partisi liste ortaklığı yaptığı için seçimlerde logosunu gösteremedi. Teşkilatlarımızdan da vatandaşlarımızdan da siyasi yorumcularımızdan da ister istemez bununla alakalı görüş, yorum, itiraz ve soru işareti oluşuyor. Doğal olarak yeni kurulan bir partinin ilk seçimi pas geçmesi kolay bir şey değil. Şimdi yerel seçimler; bizim gireceğimiz ilk seçim olacak. Orada da tabi iddialı bir şekilde girmek ve logomuzu göstermek istiyoruz.

Geleneksel bir yerel seçimden daha büyük bir rolü var Deva Partisi için. Eski partiler açısından bu normal bir yerel seçim. Çünkü daha önce seçmeni ile buluşmuş, tartıya çıkmış hepsi. Yeni kurulan bir parti için ilk seçiminde olay sadece belediye meclis üyesi veya başkan çıkarmanın ötesinde kantara nasıl çıktığımızı görmek istiyoruz.

İttifak anlaşma meselelerini biz genel merkez seviyesinde olacağını çok ön görmüyoruz. Şuandaki öngörüşümüz Türkiye genelinde kendi partimiz ve adaylarımız ile girmek. Ama yerelden kaynaklı ortaklıklar ve işbirlikleri olabilir. Onun da önü açık. Bunun gerçekleştirilmesi için genel merkez çalışması gerecek ama bu işi bitirecek olan yerel. Bunun doğrusu da bu çünkü daha organik.

 

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARA AÇIK KAPI

Büyükşehir için adaylık konusunu da düşünen vardır illa. İlçelerde daha net bu durum.

Bu işi biz aslında erkenden ele alıyoruz ancak bayağı bir süre, vaktimiz var. Teknik olarak şuanda başvuruların başladığını günde konuşuyoruz bu konuyu. Daha 35 gün var. Aslında o ilk taliplerin ortaya çıkması ve ilk açıklamalar başka talipleri de harekete geçirebilir.

Mevcut belediye başkanlarının kendi partisinden yeniden aday gösterilmeyip bizim partimizden gösterilmesi de tamamen kişiye bağlı. Bu konuda kategorik olarak bir şey söylemek çok zor. Ama şunu söyleyebilirim. Bizim bir etik beyannamemiz var. Bütün adaylarımızdan da bunu isteyeceğiz. Çünkü Türkiye’de düzgün işleyiş sadece merkezi yönetimde değil yerel yönetimlerde de sorun olabilen bir konu. O yüzden aday oluyorsanız en azından belli prensiplere riayet edeceğinize dair topluma taaddütte bulunmanız gerekiyor.”

Haber: Ebru Kantarlıoğlu