* CHP’nin 38. Olağan Kurultayında ‘Değişimcilerin’ desteklediği Özgür Özel seçimi ikinci turda kazanarak partinin yeni Genel Başkanı oldu. * Seçimden zaferle çıkan bir diğer isim ise ilk günden buyana Özel’le hareket eden Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin olurken, Özel'in 70 kişilik PM listesinde giren Aytekin’in MYK’ya da girmesine kesin gözüyle bakılıyor. * Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in prensi Ensar Aytekin’in, Kılıçdaroğlu’nun prensi olan Ahmet Akın’ın yerine genel başkan yardımcısı olması bekleniyor. Yaklaşan yerel seçimlerde listeler elinden geçecek olan Aytekin’in Balıkesir CHP’de ‘Demir Tahta’ oturduğunu söylemek yanlış olmaz.

CHP’DE DEVRAN DÖNDÜ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona erdi. CHP’nin 38. Olağan Kurultay’ını değişimcilerin desteklediği Özgür Özel kazanırken yaklaşan yerel seçimlerin rotası da değişti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun adamları olan ve gelenekselci olarak anılan isimlerin tasfiye edilip yerine değişimci isimlerin aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

YENİ PATRON!

Kurultay öncesi “Ya sokağı dinleyecektik, ya koltuklarımıza yaslanacaktık. Sokağı seçtik.” diyerek sürecin başından buyana Özgür Özel'in yanında yer alan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, kurultayda da oyunu kullanırken de "Değişmeyen tek şey değişimdir" diyerek iddiasını ortaya koydu. Seçimden Özgür Özel zaferle çıkarken, ona destek veren Ensar Aytekin de Balıkesir’in yeni patronu oldu.

Kritik yerel seçimler öncesi aday listeleri elinden geçecek olan Aytekin’in fikrinin de yeni Genel Başkan Özgür Özel tarafından önemseneceği biliniyor.

Öte yandan yeni dönemde adaylığı garanti altına almak için Kılıçdaroğlu’na destek vermekten beis görmeyen üst kurul delegesi olan Kılıçdaroğlu’nun presi Ahmet Akın ve Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Serkan Sarı, il yönetimi ve gelenekselci Belediye Başkanlarının Özgür Özel’in genel başkanlığa seçilmesiyle zor günler bekliyor.  




KAYNAK: İHA