CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM'de yaptığı konuşmada asgari ücretli ve emeklilerin içinde bulunduğu zor durumu gözler önüne serdi. Sarı, "Enflasyonla mücadele edeceğiz derken, onları açlığa mahkum edemezsiniz" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, AKP iktidarını asgari ücretli ve emeklileri açlığa mahkum etmekle suçladı. Sarı, asgari ücretin acilen açlık sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Sarı, “Asgari ücretin açıklanmasının üzerinden 5 ay geçti. Bu süreçte asgari ücret açlık sınırının %15, çeyrek altın karşısında %40, dana eti karşısında ise %20 değer kaybetti. Asgari ücretlilerin alım gücü her geçen gün düşüyor, daha az gıda, daha az ilaç ve daha az yaşam satın alabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarının da asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini belirten Sarı, “En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. AKP iktidarına sesleniyorum; enflasyonla mücadele ederken asgari ücretliyi ve emeklileri açlığa, yokluğa mahkum edemezsiniz. Eli taşın altına koymanın zamanı gelmiştir” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ