CHP Balıkesir, adayların belli olmasının ardından seçim çalışmasının startını Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndan verdi. İl Başkanı Erden Köybaşı’nın açıklaması sonrası milletvekili adayları beraberindeki teşkilat üyeleri ve partililer Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası için bağışta bulundular.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir il teşkilatı 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin startını dün 9 milletvekili adayı ile birlikte verdi. AHP meydanında ilk kez bir araya gelen adaylar, teşkilatla ve partililerle birlikte halkın karşısına çıktı.

Burada basın açıklamasını okuyan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, AKP iktidarını adaletsiz seçim çalışmaları üzerinden eleştirdi. Köybaşı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini diğerlerinden ayıran önemli bir özellik bulunmaktadır. Milletvekili seçimlerinde hazineden gelen kaynak kullanırken cumhurbaşkanı adaylarının tümü yalnızca vatandaşlardan gelen bağışlarla kampanyalarını yürütmeleri gerekmektedir.

Yani paranın kimden geldiği nereye nasıl harcandığının açıklanması ile adil ve eşit rekabetin gözetilmesi önemlidir.

Görüyoruz ki mevcut cumhurbaşkanı açılış, temel atma gibi isimlendirmeler altında düzenlediği mitinglerle devlet olanaklarıyla yürüttüğü seçim kampanyası diğer adaylar tarafından kendi kaynaklarından karşılanmak zorunda bırakılıyor.

Mevcut iktidar bununla da yetinmeyip mevcut bakan unvanını kullanan; bu atanmış Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanı 16 ayrı il ve seçim bölgesinde aday göstererek tüm kamu kaynaklarının emirlerine tahsis edilmesini sağlamıştır. Herhangi bir ilden aday olan atanmış bakan aday olduğu ile gittiğinde sayın vali tarafından törenle karşılanıp kamu kaynakları ile milletvekilliği kampanyası yürütecektir.

Son olarak dün Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP Şanlıurfa adaylarını ve il başkanını makamında toplayıp seçim çalışma programı belirliyor.

Bu kişimi adaleti tesis edecek yapının başında bulunup adaletli davranacak. Bunu açıklayabilecek bir kişi var mı acaba?

Saraylarda köşklerde oturup içine subasan çadırda oturan depremzedeye "çadırının da verandası varmış keyfin yerinde" diyen kafa bu kafadır.

Beyler Tüm hazineyi yığsanız da korkunun ecele faydası yok biz bu seçimi kazanacağız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne uğurlayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası için bağışta bulundular.

Haber: Gülten İmren




KAYNAK: İHA