Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz, hukukun siyasetin etkisinde kalmasının Türkiye’yi çıkmaza sürüklediğini, ekonomik krizle birlikte muhalefetin hedef alındığını söyledi. Çözüm olarak ise bağımsız ve tarafsız bir yargı çağrısı yaptı.

Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz, İstanbul’daki operasyonlar ve ülkede yaşanan hukuki kriz üzerine konuştu. Başkan Durmaz, yaptığı açıklamalarda ‘Adalet terazisi siyasi iradenin elinde şekil değiştiriyorsa, orada hukuk devleti sadece kâğıt üzerinde kalır. Türkiye bugün böylesi bir çıkmazın içindedir’ diyerek sözlerine başladı.

İstanbul’da peş peşe yürütülen operasyonlara dikkat çeken Başkan Durmaz, şunları söyledi: “Operasyon üstüne operasyon yapılıyor; ama hedef hiç şaşmıyor. Yine muhalefet, yine farklı düşünce sahipleri sorgu altında. İktidarın çevresinde dönen büyük servetler, lüks yaşamlar, ayrıcalıklı isimler nedense bu dalgalardan hiç etkilenmiyor. Hukuk devleti, ayrıcalık yaratmaz; adaleti eşit ve tarafsız dağıtır. Bugün ise hukuk, siyasi hesapların bir uzantısı haline getiriliyor.”

EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR

Vatandaşların yaşadığı ağır geçim sıkıntılarına da dikkat çekerek sözlerini sürdüren Başkan Durmaz, ekonomik krizin derinleştiğini, iktidarın sık sık gündemi değiştirdiğini söyledi. Başkan Durmaz: “Millet artık temel gıdaya dahi ulaşmakta zorlanıyor. Sofraya et koymak neredeyse hayal oldu. Süt, peynir, yumurta fiyatları sürekli artarken vatandaşın alım gücü eriyor. Market raflarında bebek mamalarına kilit vurulan, peynir reyonlarına alarm takılan bir ekonomik çıkmazın içindeyiz. Kurban Bayramı öncesinde bile pazarlık yapamayan alıcı, elindeki hayvanı satamayan üretici var. Tüm bunlar konuşulmasın diye operasyonlarla gündem değiştiriliyor” dedi.

“GEÇMİŞİN OYUNLARI AYNI SENARYOYLA DEVAM EDİYOR”

2017 referandum sürecindeki manipülasyonları hatırlatan Durmaz, geçmişin oyunlarının aynı senaryoyla devam ettiğini söyledi. Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz: “O dönem de benzer oyunlar oynandı, gündem yine suni başlıklarla değiştirildi. Sonunda bu yük yine milletin sırtına bindirildi. Bugün aynı senaryoyu bir kez daha sahneye koyuyorlar. Ancak milletimiz artık eskisi kadar kolay yönlendirilmiyor. Halk gerçek sorunların ve sorumluların farkında” diye söyledi.

“ÇÖZÜM; BAĞIMSIZ, TARAFSIZ VE GÜVENİLİR BİR YARGI SİSTEMİDİR”

Yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerisinde de bulunan Başkan Durmaz, açıklamalarını şu cümlelerle tamamladı: “Biz Saadet Partisi olarak her zaman adaletin yanında, haksızlığın karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Hukuk; güce, makama, siyasi tercihlere göre eğilip bükülmez. Türkiye’nin çıkış yolu; siyasetten tamamen arınmış, bağımsız ve güvenilir bir adalet sistemini kurmaktır. Milletimiz günü geldiğinde, bu adaletsiz düzenin hesabını demokratik yollarla mutlaka soracaktır.”

HABER: SERMİN ASLAN