Bal-Göç Bandırma Şube Başkanı İlhan Özer, 9 Haziran'da yapılacak olan Bulgaristan seçimleri öncesinde Bulgaristan Türklerini sandığa gitmeye çağırdı.

Bulgaristan'da düzenlenecek olan genel seçim ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için Türkiye'de 23 ilde 166 sandık kurulacak. Balıkesir'de kurulacak olan 3 sandığın merkezi, Ayvalık ve Bandırma olacak. Bandırma ve çevresinde yaşayan çifte vatandaşlara seslenen İlhan Özer, Bulgaristan Türklerine sandığa gitme çağrısında bulundu.

Balıkesir’de kurulacak olan 3 sandıktan birinin Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi’nde kurulacağını belirten Başkan Özer, “Önceki yıllarda Bandırma ve Türkiye’de Bulgaristan devleti tarafından sandıklar kuruldu ve çok sayıda seçmen oy kulandı. Balıkesir ilinde üç sandık açılması için çalışmalar yaptık. Bal-Göç şubesi olarak Bandırma'da sandık açılması çalışmalar gerçekleştirdik. Bal-Göç olarak hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Bulgaristan yetkilerine oy kullanma işlemlerinde lojistik destek veriyoruz. Bulgaristan’ın gelişmesi demokrasinin ilerlemesi için sandığa sahip çıkmalıyız. Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’ne yine desteğimizi sürdürmemiz lazım. Ne kadar çok kardeşimiz parlamentoda olursa mutlaka bizim yararımıza olacak. Bundan dolayı tüm Bandırma ve çevrede yaşayan çifte vatandaşlarımız sandığa gidip en demokratik şekilde oylarını kullanmalarını arzu ediyorum” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ