Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yapılan etkinlikte net konuştu. Yılmaz; “Az parayla çok iş yapıyoruz ve yaptığımız işlerin bereketini görüyoruz. Yangınını söndüren, sorunlarını kendi kaynakları ile çözen hiç kimseye muhtaç olmayan Büyükşehir olduk, bütün olduk beraber yapıyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Tuna Plaza’da 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliği düzenledi. Yapılan etkinlikte bin 133 muhtar, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile bir araya geldi. Düzenlenen etkinliğe Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, ilçe belediye başkanları ve il genelinde görev yapan muhtarlar katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinlik ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Etkinlikte ilk olarak söz alan Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Elvan Bahar Göktepe, muhtarlarla birlikte yaptığı ‘Umudum Sende’ projesi ile 50 bin çocuğa ulaştıklarını anlatarak şöyle devam etti: “Bana büyük aile kavramını yaşatan çok kıymetli muhtarlarım, hepinizin gününü kutluyorum. Muhtarlarımızla yaklaşık 4 yıldır beraberiz, acımızı sevgimizi paylaşıyoruz. Yapılacak çok fazla iş var. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı olarak 3,5 yıl muhtarlarımla birlikte ev ev, 7’den 70’e ziyaret ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız ayakları üşüyen çocuk kalmayacağını söyledi. Biz de ‘Umudum Sende’ projesiyle 50 bin çocuğa muhtarlarımızla birlikte ulaştık. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Kadın muhtarlarımızla birlikte kadın üretirse aile mutlu olur dedik ve kadın kooperatiflerinden, narkotik annelere, koruyucu ailelere aklınıza gelebilecek bütün eğitimlere katıldık. Medya okuryazarlığı eğitimi verdik. Muhtarlarımızın akademik başarısına da çok önem veriyoruz.” Başkan Göktepe, yaptığı konuşmasının ardından pandemi döneminde hayatını kaybeden muhtarları andı. Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yapılan projeleri anlatan video gösterimi izlendi ve konuşmalara devam edildi.

MUHTARLAR, BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Muhtarların yaptığı görevin önemine dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, muhtarların sorunları yerelde birebir gören ve bunları sistematik bir şekilde duyurduklarını söyledi. Ayrıca Başkan Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetilişinden de bahsederek kendi sorununu kendisi çözen bir şehir olduklarını anlattı. Başkan Yılmaz: “Balıkesir çok güçlü bir il. Bazı muhtarlarım merkeze gelmek için 120 kilometrenin üzerinde yol yaptı. Biz Büyükşehir Belediyesi bir medeniyet projesi diyoruz. Bunun böyle olduğunu da tüm perdelerimiz kapandıktan sonra, ilçelerimiz belediye yetkililerini kaybettikten sonra böyle düşünmedi. Ama yavaş yavaş 8 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi tüm ekibiyle her yerde kendini hissettirmeye başlıyor. Akşamdan sabaha olmuyor. Personelin bunu idrak etmesi, belediye başkanlarının aldığı sorumluluğu hissetmesi lazım. Ben 8 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, daha öğrenecek çok şeyim var. Muhtarlar gerçekten önemli bir görevi icra ediyor. Sorunları orada yerelde birebir gören ve bunları sistematik olarak duyuran insanlar. Şehrin her yerinde aynı anda asfalt yapmak mümkün değil. Her yerdeki çocuk parklarını aynı anda yapmak mümkün değil. İyi bir yönetişimiz var. Herkes hissediyordur. Büyükşehir Belediyesi’ne 20 ilçe belediye başkanımız hangi partiden olursa olsun kapıdan içeriye girip şehrin derdini anlatıp, elinde onunla ilgili bir sonuç bekliyor. Yönetişim maksimum düzeyde ve ötekileştirilen başka hiç kimse yok. Hep beraber hareket ediyoruz. Şehrin bütün kaynaklarını hep beraber oranlı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Şehre bereket gelsin diye uğraşıyoruz. Zannediyorum da o bereket geldi. Az paramız çok iş yapıyor. Şehrin kaynakları belli. Yangınını kendi söndüren, sorununu kendisi çözen, kimseye muhtaç olmayan büyük bir şehir olduk, bütün olduk.

YAŞANILACAK ŞEHİR: BALIKESİR

Verimli topraklar üzerine kurulmuş kadim devletin her türlü unsurunu oluşturan şehrin Balıkesir olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, Balıkesir’in güvenilir ve yaşanılacak şehir olduğunu söyledi. Yılmaz sözlerine şöyle sürdürdü: “Kuzumuzu gerçekten MasterChef gibi programlarda duyurduk. Türkiye’de balı, yağı, eti ve endemik bitki örtüsünün sağladığı her şeyi tam olan tek şehir Balıkesir’dir. Bunu ülkeye duyurduk. Özgüven aşılıyoruz. Balıkesirli güvenilir insandır. Balıkesir’i vatanperverdir. Kuva-i Milliye şehridir. Hain çıkmaz. Balıkesirli nankör değildir, yapılan hizmetlerin karşılığını verir. Balıkesir yaşanılacak şehirdir. Güvenli şehirdir. Artık bunu biz kendi kendimize değil, Türkiye söylemeye başladı. Balıkesir; Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir ligine çıkmış bir şehirdir. Neden? Çünkü Dünya kabul etti ve Habitat Günü’nü biz burada yaptık. Bu yerelden baktığınızda basit bir şey gibi gelir ama daha önce hangi şehirlerde yapılmış denildiğinde dünyanın en büyük şehirlerinde yapıldı. Biz bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Şehir merkezimizin 300 bin nüfusu, 4-5 katlı binaları olabilir. Kırsalda çok köyümüz olabilir ama şehrin öz gücü Gaziantep’i de Kayseri’yi de geçer. Çünkü biz verimli topraklar üzerine kurulmuş kadim bir devletin her türlü unsurunu oluşturan bir şehiriz.”

MUHTARLAR VÜCUTTAKİ KILCAK DAMAR GİBİDİR”

Son olarak Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise muhtarları vücuttaki kılcal damarlara benzeterek vatandaşlardan gelen talepleri devlete aktardıklarını, kamu kuruluşlarının muhtarlar olmadan görevini ifa edemeyeceğini söyledi. Vali Şıldak: “Devlet olarak ahenk içinde kurumlarımızla birlik beraberlik içinde güçlü Türkiye’ye hizmet ediyoruz. Balıkesir’i daha da yükseltmek daha da gelişmesine vesile olmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımızla kaynaşıp tüm kurumlarımızla da en yüksek performansla hizmet etmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız siz değerli muhtarlarımıza çok değer veriyor. Sizler vücuttaki kılcal damarlar gibisiniz. Vatandaşlardan talepleri toplayıp devlete iletiyorsunuz. Hiçbir kamu kuruluşu siz olmadan görevini ifa edemez. Bütün kurumlar hep beraber çalışıyorsunuz. Balıkesir’e hizmet ediyorsunuz. Her birimizin yaptığı hizmet kutsaldır. Muhtarlar gününüzü kutluyorum” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Protokol konuşmalarından sonra Dursunbey Barana Ekibi ve Kafkas Dans Grubunun gösteriyle etkinlik devam etti. Muhtarlara rozet takdim töreninin düzenlenmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.




KAYNAK: İHA