Belediye Başkanları Ahmet Akın, Hakan Şehirli ve Mesut Akbıyık’ın işi zor. Çünkü Belediyeler ‘‘sivil toplumun’’ işgali altında. Herkes Başkanlarla görüşmek için kuyrukta. Makam odalarının önü balık istifi.

Sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı günde 1000 kişi hayırlı olsun ziyaretine geliyor. Böyle giderse başkanlar hayırlı olsun ziyaretleri nedeniyle şehre hizmet etmek bir yana ekibini aylar sonra anca kurabilecekler.

Mart ayında yapılan yerel seçimleri sonrasında artan 'Hayırlı olsun' ziyaretleri belediyeleri zaman kaybı bakımından çalışamaz hale getiriyor. Yeni belediye başkanlarına ve yeni döneme için kendini tanıtmak, göstermek isteyenler randevu kuyruğunda.

Hem Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık hem Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın her gün binlerce kişiyi makamlarında ağırlıyorlar.

Gideni 5-10 vefalı uğurlarken, geleni binler karşılıyor. Koridorları görseniz makam odalarının önü sanki ‘BAÇEM’, yer gök çiçek. Çiçekleri sulamaya kalksanız gün yetmez. Belediyeye adam almak gerekir ya da taşerona çiçek sulama işi vermeniz lazım.

Özellikle Ahmet Akın, nezaket adına randevu verilen her gün 1000 kişiyle fazlası da var ‘Hayırlı olsun’ görüşmesi yapıyor. Hal böyle olunca günün en verimli saatleri misafir ağırlamakla geçiyor. Başkanlar gece yarısı biten ziyaretlerin ardından sabah 02:00,03:00’lere kadar kurmaylarıyla toplantılar yaparak belediye ve şehrin işlerini çözmeye çalışıyor. Üç başkanın da gözaltları ziyaretler ve uykusuzluktan torbalandı, ne söylesen alık alık bakıyorlar.  

Tavsiyemiz belediye başkanlarının bu kente hizmet etmesini istiyorsanız adamları biraz rahat bırakın, whatsapptan mesaj atın, çiçek gönderin her şeyden öncesi çalışmaları hizmet üretebilmeleri için biraz zaman verin.

 

HABER: İLKAN TOPRAK