Yenilenebilir enerji kaynaklarına ilgi artarken, bu alanda yapılan yatırımlar ve sağlanan destekler büyük önem kazanmaya başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında uygulanan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü çatısı altında çalışmalarını yürüten Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın operasyon faydalanıcısı olduğu RE-You Projesi kapsamında “Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam: Gelecek İçin Doğru Beceriler Konferansı” başkent Ankara’da gerçekleşti.

“GÜNEY MARMARA YENİLENEBİLİR ENERJİ İSTİHDAM

PİYASASI ANALİZİ RAPORU” KATILIMCILARLA PAYLAŞILDI

Konferansta yenilenebilir enerji alanında düzenlenen “Güney Marmara Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu” kapsamındaki bulgular paylaşıldı. Küresel ve ulusal düzeyde yenilenebilir enerji piyasasındaki trendler, istihdamın yapısı, arz ve talep boyutundaki dinamikler, uzmanlar tarafından katılımcılara aktarıldı. Ayrıca konferansta yenilenebilir enerji sektöründe istihdamın konuşulduğu panel düzenlendi.

Panelist olarak konferansta yer alan Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkan Yardımcısı Ebru ARICI, Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜNAM) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Turan, ASUNİM Yöneticisi Belgin Barak Tel ve Tolay Energy Yöneticisi Dr. Mustafa Tolay yenilenebilir enerji sektörüne ait detaylı bilgi verdi.

Ankara’da gerçekleştirilen konferans 7 Şubat 2022 tarihinde Balıkesir Edremit‘te de gerçekleştirilecek.

TÜM FAALİYETLERİN ÜCRETSİZ OLDUĞU

PROJEYE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Rüzgar, fotovoltaik ve biyogaz olmak üzere, 3 enerji sisteminin dahil olduğu RE-You Projesi’nde, teknik bölümlerden mezun 18-29 yaş arasındaki 480 gence yenilenebilir enerji sektöründe eğitim verilecek. Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda büyük potansiyele sahip olan Güney Marmara Bölgesi’nin bu alanda dünyanın önde gelen eğitim ve kariyer merkezlerinden biri haline gelmesini amaçlayan Proje; kapasite geliştirme, eğitim ve istihdam çerçevesinde yapılacak çalışmaları kapsıyor.

Kursiyerlerin Çanakkale/Balıkesir'e gidiş-dönüş masrafları (bir kereye mahsus olmak üzere) proje tarafından karşılanacağı gibi kursiyerlerin ikamet ettikleri şehre bağlı olarak en uygun seyahat seçeneği (uçak, otobüs, tren yolculuğu) seçilecek. Projeye 31 Ocak tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Başvurular www.reyouproject.org web sitesinden gerçekleştirilebiliyor.

Öte yandan Ankara’da düzenlenen konferansa; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Büyükelçi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç başta olmak üzere kamu kurumları, sektörde faaliyet gösteren çatı kuruluşlar ile akademi ve özel sektörden üst düzey protokol katılım sağladı.




KAYNAK: İHA