12 Eylül 2022'de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Ülke genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 19 milyon öğrenci karne heyecanı yaşadı. Balıkesir’de ise 209 binin üzerinde öğrenci dün karnelerini teslim aldı.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk yarıyıl tatili başladı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın katılımıyla Ece Amca İlkokulu’nda karne dağıtım töreni gerçekleştirdi.

Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte öğrencilere karneleriyle birlikte çeşitli hediyeler verdi.

Tören sonrası açıklamalarda bulunan Vali Şıldak; “Bugün 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk döneminin son günündeyiz. Bizde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Ece Amca İlkokulu’ndayız. Karesi ilçemizde köklü geçmişi olan bu başarılı okulda çocuklarımızı karneleri ile buluşturduk, onların sevincini paylaştık. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza hayırlı bir sömestr tatili diliyoruz” dedi.

 

“TAŞIMA MERKEZİNDEKİ TÜM ÖĞRENCİLERE YEMEK”

Vali Şıldak, yaptığı açıklamaların devamında taşıma merkezi okullarda eğitim gören tüm öğrencilere 2.dönem itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğle yemeği verileceğinin de müjdesini vererek şöyle konuştu: “Taşıma merkezlerimiz var. 263 taşıma merkezimizde 16 binin üzerinde öğrencimizi taşıyoruz. Bu kapsamda bir bilgiyi de paylaşmak istiyorum. 2.dönem başı itibariyle 16 bini okul öncesinde olmak üzere toplamda 49 bin çocuğumuza Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla öğle yemeği verilecek. Bunların yaklaşık 33 bini taşıma merkezinde bulunan öğrencilerimiz. Önceden taşıma merkezlerinde sadece taşınan öğrenciler yemek desteği alıyordu. Artık 2.dönem itibariyle taşıma merkezlerinde bulunan bütün öğrenciler destek alacak.”

 

“BALIKESİR EĞİTİM MERKEZİ OLACAK”

2023 yılı itibariyle Balıkesir’in eğitim yatırımlarından yüksek bir pay aldığını duyuran Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, eğitime verdikleri önemde değinerek il genelinde 65 okul yapımının devam ettiğini söyledi. Vali Şıldak: “Bu yıl ilimiz eğitim yatırımlarından oldukça yüksek bir pay aldı. Şuan itibariyle içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında tamamlanmış olan 9 okul projemiz var. Yapımı devam eden 29 okulumuz, ihalesi yapılan da 36 okulumuz var. Baktığımız zaman 65 okulumuzun yapımının devam ettiğini söyleyebiliriz. Bu da Balıkesir ölçeğinde büyük bir rakam” dedi.

 




KAYNAK: İHA