Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, bu anlamlı günün önemini ve milletin birlik ruhunu vurguladı.

Vali Ustaoğlu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, “Geçmişi zaferlerle dolu aziz milletimiz, canından aziz saydığı vatanı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek, Anadolu’yu ebedi yurdu olarak bir kez daha dünyaya kabul ettirdiği 30 Ağustos Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi, her türlü yoksulluğa ve imkansızlıklara rağmen, milletimizin ordusuyla birlikte adını dünya tarihine onurla yazdırdığı bir kahramanlık destanıdır. Her türlü zor şartlar altında milli birlik ve beraberlik içerisinde, Kuva-yi Milliye ruhuyla yürütülen Türk’ün hakiki kurtuluş mücadelesi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük askeri dehası, cesareti ve milletine duyduğu güven sayesinde, kahraman silah arkadaşları ile birlikte milletimizin azim ve kararlığıyla, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde zaferle sonuçlanmıştır.

İtilaf Devletleri’nin kışkırtmasıyla Anadolu topraklarını fütursuzca işgale yeltenen düşman ordusuna vatanımızı bir daha işgale asla cesaret edemeyeceği bir ders vermek amacıyla, 26 Ağustos 1922 günü taarruza geçilmiştir. 30 Ağustos 1922 günü, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emriyle birlikte verilen kahramanca mücadelenin Dumlupınar’da düşmanı kesin yenilgiye uğratan meydan muharebesi zaferiyle milletimiz; vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesini ve kararlılığını dünyaya göstermiştir. Her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş, nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya gösterilmiştir.

Aziz Milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimizin temelini teşkil eden büyük zaferin 102’nci yıl dönümü münasebetiyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

 

HABER: HABER MERKEZİ