Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Muharrem ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, Muharrem Ayının İslam kültüründeki önemine dikkat çekti ve birlik, beraberlik çağrısında bulundu.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Muharrem Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Muharrem ayının İslam kültür tarihinde önemli bir zaman dilimi olduğunu vurgulayarak, bu ayın içerdiği önemli olaylardan bahsetti.

Mesajında, Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının, paylaşmanın ve bereketin simgesi aşure günüyle birlikte, Ehl-i Beyt sevgisi ve tüm Müslümanlar açısından ortak duyguları barındırdığını belirtti. Ayrıca, Hicretten 61 yıl sonra Kerbela’da yaşanan acı olayları hatırlatarak, Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ile birlikte birçok Ehl-i Beyt mensubunun şehit edildiği tarihi olayı anlattı.

Vali Ustaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Muharrem ayı, İslâm kültür tarihinde önemli yeri olan bir zaman dilimidir. Bu ayın önemi, içinde barındırdığı önemli olaylardan kaynaklanmaktadır. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı; paylaşmanın, bereketin adı olan aşure gününün yanında, Ehl-i Beyt muhabbeti olan tüm Müslümanlar açısından birçok ortak duyguyu barındırmaktadır.

Hicretten 61 yıl sonra, Muharrem ayının 10’uncu gününde Kerbela'da tarihin gördüğü en acı katliamlardan biri yaşanmış, Sevgili Peygamberimizin (SAV) torunu Hz. Hüseyin ile birlikte çoğu Ehl-i Beyt’ten yetmiş iki Müslüman şehit edilmiştir. Kerbela, tüm İslam Âleminin olduğu gibi milletimizin de ortak acısıdır. Hüzünlerde, acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeli, bir ve beraber olabilmeli, tüm dünyada barışın, kardeşliğin hüküm sürmesi ve yeni Kerbela`ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeli ve yaşam hakkına saygı duymalıyız. Bizlere düşen görev; geçmişte yaşanan ortak acıların, bugünün ayrışma noktaları olmasına fırsat vermeden, her zamankinden daha fazla sevgiyle birbirimize sarılarak birliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya daha fazla özen göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin, değerli Balıkesirli hemşerilerimin ve tüm İslam Âleminin Hicri yeni yılını ve Muharrem ayını tebrik eder, yeni Hicri yılın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı ve zulmün sona ermesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

HABER: HABER MERKEZİ