Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Dal, sonbahar mevsiminin getirdiği soğuk algınlığı riskine karşı doğru beslenme tüyolarını www.balikesirbilikgazetesi.com’a anlattı. Dal, sağlıklı bir yaşam için her mevsim dengeli beslenmenin önemine vurgu yaptı.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Dal, sonbahar aylarında bağışıklık sistemini korumak için sağlıklı beslenmenin önemini www.balikesirbilikgazetesi.com Yazı İşleri Müdürü Buse Aslan'a anlattı. C vitamini alımına dikkat edilmesi, bol su tüketimi ve düzenli sağlık kontrollerinin gerekliliğini ifade eden Dal, her mevsim dengeli beslenmenin hastalıklara karşı koruma sağladığını belirtti.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN SAĞLIKLI BESLENİN

Sonbaharın gelmesiyle birlikte, soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini korumanın önemine dikkat çeken Kübra Dal; “Bağışıklık bir anda oluşturulabilecek bir şey değil. Sonbahar geldiğinde hemen bağışıklığımı güçlendirecek besinler tüketmeliyim dememelisiniz. Genel anlamda sağlıklı beslendiğinizde bağışıklığınız zaten güçlüdür” ifadelerini kullandı.

Dal, mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini desteklemek için C vitamini alımına önem verilmesi gerektiğini belirtti. Turunçgillerin, zencefilin ve zerdeçalın, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer aldığını vurguladı. Ayrıca, bu mevsimde bol su tüketiminin artırılması gerektiğini ifade etti.

SAĞLIKLI BESLENMENİN ÖNEMİ

Yılın her döneminde sağlıklı beslenmenin, bireylerin genel sağlık durumunu iyileştirmenin yanı sıra hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığını vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Dal, dengeli bir diyetin bağışıklık sistemine katkı sağladığını belirtti. Sağlıklı beslenmenin sadece belirli dönemlerde değil, sürekli bir yaşam tarzı olarak benimsenmesi gerektiğini ifade eden Dal, bu yaklaşımın vücut direncini artırmada etkili olduğunu söyledi.

Ayrıca, sağlıklı bir beslenme alışkanlığının, sadece fiziksel sağlık değil, mental sağlık üzerinde de olumlu etkileri bulunduğunu belirten Dal, dengeli beslenmenin stres seviyelerini azaltabileceğini ve genel yaşam kalitesini artırabileceğini ifade etti. Yeterli miktarda sebze, meyve, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve protein kaynaklarının tüketilmesi, vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini almasını sağlar ve bu da uzun vadede sağlığın korunmasına yardımcı olduğundan bahseden Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Dal, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi ve düzenli sağlık kontrollerinin yapılması, bireylerin hastalıklara karşı daha dirençli olmalarını sağladığını söyledi. Son olarak Kübra Dal, bu nedenle, sağlıklı yaşam için bilinçli beslenme ve düzenli sağlık takibi, herkesin yaşamının vazgeçilmez bir parçası olması gerektiğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER: BUSE ASLAN