MHP Lideri Devlet Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan’ın Meclis’te konuşabileceği ve Umut Hakkı'ndan yararlanabileceği sözlerine tepkiler sürüyor. Son olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, MHP Lideri Bahçeli’nin yersiz ve zamansız sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Meclis’te konuşabileceğini ve "umut hakkı" sözlerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Başkan Haydar Filiz, düzenlediği basın açıklamasına ilk olarak, Ankara Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısında şehit olan vatandaşlar için başsağlığı dileyerek başladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, "Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKILMALI”

Açıklamalarının devamında Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a umut hakkı tanınmasına yönelik sözlerine tepki gösteren Başkan Filiz, Türk milletinin hassas değerlerine sahip çıkılması gereken bir dönemde olduğunu söyledi. “Eli kanlı terör örgütü liderinin, bebek katilinin Meclis çatısı altında konuşturulmasını asla kabul etmiyoruz" diyen Filiz, sözlerine devam etti; "Dünyanın hangi ülkesinde tescilli teröristin Millet Meclisi’nde konuştuğu görülmüş? Gazi Meclisimizde konuşturup ayakta alkışlayacak mısınız?" şeklinde sorular yöneltti.

"YAŞANANLARDAN HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, bu sürecin güvenlik güçlerinin terörle mücadele azmini zedeleyebileceği uyarısında bulunarak, katillere 'umut hakkı' tanımaya çalışanların, şehitlerin annelerinden, babalarından, eşlerinden utanıp utanmayacaklarını sordu. Şehit çocuklarının umutlarını düşünmeden hareket edenlerin sorumlu tutulması gerektiğinin altını çizen Başkan Filiz, geçmişte denenen çözüm sürecine de atıfta bulunarak, "Yaşananlardan hiç mi ders almadınız?" diye sordu. Çözüm sürecinin sonuçlarının toplumda büyük yaralar açtığını hatırlatan Haydar Filiz; "Milletimizin değerlerini hiçe sayarak, cezaevlerinde teröristlerle el sıkışmak, millet menfaatlerini hiçe sayarak kumar masasındaymış gibi el yükseltmek ne demek?" dedi.

Teröristlere umut hakkı isteyen siyasi partilerden üyeliklerini sonlandırmalarını söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlardan, şehit aileleri ve gazilerin hassasiyetlerine destek olmalarını istedi. Başkan Filiz, açıklamalarının sonunda siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırarak sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN