Otomobile nazaran uygun fiyatlı, kolay ulaşım aracı olması nedeniyle tercih edilen motosikletler; şehir merkezinde park yeri sıkıntısı yaşıyor. Hal böyle olunca sürücüler motorlarını kaldırıma, dükkan önüne veya trafiğe kapalı cadde ve sokaklara park ediyor. Vatandaş ise park yeri olmadığı için adım başı sağa sola bırakılan motosikletlerden son derece şikayetçi..

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN

 

Havaların ısınması ve otomobil fiyatlarının yükselmesiyle birlikte son dönemde vatandaşlar uygun fiyatı, işletme maliyeti ve hızlı ulaşım imkanları olan motosiklete yöneldi. Son birkaç yılda ciddi oranda motosiklet kullanımında artış olması şehir içerisindeki araç trafiğini olumlu etkilerken yaya trafiğini olumsuz etkilemeye başladı.

YER GÖK MOTOSİKLET!

Şehir merkezlerinde bulunan motosiklet park yerlerinin günden güne yetersizleşmesi sonucu şehrin işlek cadde ve sokaklarındaki kaldırımlar adeta motosiklet ile dolup taştı. Yaya yolları, engelli rampaları, dükkan önleri ve dar kaldırımları adeta bir otopark gibi kullanan motosiklet kullanıcıları; şehir merkezindeki yayaların yürüyüş alanlarında ciddi engel oluşturuyor. Bu durumun en büyük sıkıntılarını ise yaşlı, hamile ve engelli vatandaşlar çekiyor.

Şehrin bazı noktalarında Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından konulan ‘Motosiklet ve bisiklet park yapamaz’ uyarıları ise motosiklet sürücüleri tarafından görmezden geliniyor. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri her ne kadar hatalı park yapan motosiklet sürücülerine ceza kesse de caydırıcı olmuyor.

Şehir merkezindeki motosiklet park alanlarının yetersizliği nedeniyle yaşanan bu sorunların tek bir çözümü var: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezinde bulunan ve bir elin parmaklarını geçmeyen park alanlarının sayılarını arttırarak motosiklet kullanıcılarını bu alanlara yöneltmek. Yapılacak bu hamle ile de hem motosiklet sürücülerin araçlarını koyabileceği bir alan olacak hem de vatandaşlar kaldırımlarda rahat bir şekilde yürüyebilecek.

HABER: BUSE ASLAN