Yıldız Bal Ormanı'ndaki üretim çalışmalarını inceleyen Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, bölgedeki arıcılık faaliyetlerini değerlendirdi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2021 yılında Susurluk Yıldız Mahallesi'nde tesis edilen 10,7 hektarlık alanda arıcılık faaliyetleri hızla devam ediyor. Kaymakam Köken, Yıldız Bal Ormanı'nı ziyaret ederek, Kayı Orman İşletme Şefi Ramazan Sarıkaya'dan yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Köken, 2020 yılında göreve başladığından bu yana arı kovanı sayısının 4 bin 500'den 10 bin 500'e yükseldiğini belirtti ve hedeflerinin bu sayıyı 20-30 bin kovana çıkarmak olduğunu ifade etti.

Yapılan incelemelerde bölgedeki bitki çeşitliliğinin arıcılar tarafından yoğun şekilde değerlendirildiği ve Yıldız Bal Ormanı'nda yaklaşık 300 arı kovanının bulunduğu gözlendi. Kaymakam Köken, Balıkesir'i Türkiye'de ilk üçe, Türkiye'yi ise dünyada birinci sıraya taşımak için 2025 yılında Babaköy Mahallesi'nde yeni bir "bal ormanı" kurulacağını müjdeledi. Arıcılık faaliyetlerinde bulunan vatandaşlara başarılar dileyen Köken, Tarım ve Orman Teşkilatı'na çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

HABER: SERMİN ASLAN