Balıkesir Kadın Platformu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olan 25 Kasım’da “Erkek ve devlet şiddetine itaat yok, isyan var! 25 Kasım’da sokaklardayız!” diyerek Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda olacağını açıkladı, tüm kadınları yapılacak eyleme katılmaya davet etti.

“Erkek ve devlet şiddetine itaat yok, isyan var! 25 Kasım’da sokaklardayız!” diyen Balıkesir Kadın Platformu yazılı bir basın açıklaması ile 25 Kasım saat 17:00’de Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda olacağını açıklayarak, tüm kadınları erkek ve devlet şiddetine karşı hep birlikte mücadele etmeye davet etti.

 

KADIN CİNAYETLERİ

HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Balıkesir Kadın Plaftormu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kadınlara yönelik saldırıların her geçen gün derinleştiği ve kadınların dünyanın dört bir yanında diktatörlere karşı örgütlendiği, direndiği, isyan ettiği bir süreci yaşıyoruz.

Coğrafyalara göre biçim değiştirse de erkek ve devlet şiddeti aynı sistemden besleniyor. Mirabel Kardeşler’in de, Mahsa Amini’nin de, Pınar Gültekin’in de failini yüzyıllardır tanıyoruz.

Kadına yönelik şiddeti önleme yükümlülüğü olan devlet, kadınlara yönelttiği cezasızlık politikasıyla, erkek yargı mekanizmasıyla, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere kadın kazanımlarını hedef alan hukuksuz uygulamalarıyla şiddetin faili durumda. Kadın cinayetleri ve şüpheli kadın ölümleri her geçen gün artarken, bu ölümlere ilişkin etkin soruşturma yürütülmüyor, cinayetlerin üstü kapatılmaya çalışılıyor.

Kadına yönelik şiddetin kaynağında toplumsal eşitsizliklerin hüküm sürdüğü sermaye düzeni yatıyor. Kadına yönelik şiddet artıyor; çünkü sömürü ve eşitsizlik derinleşiyor, gericilik kadını toplumsal yaşamın ve üretimin dışına atmaya çalışıyor, yoksullaşma ve hayat pahalılığı artıyor.

AKP, toplumu, tarikat ve cemaatlere mahkûm ederek, imam hatipleri yaygınlaştırarak, bilimsel düşünceye saldırarak teslim almaya çalışırken dinselleşmeyle en çok da kadınlar üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

Kadınlara reva gördükleri şiddete, baskıya ve ayrımcılığa son vermek için kadınların eşit, özgür, tok ve güvenli yaşayabilecekleri laik bir ülke mücadelesi bu nedenlerle daha da yaşamsal hale geliyor.

Yaşam hakkına, geleceğine, törpülenen tüm tarihsel kazanımlarına sahip çıkan kadınlar gericileri, sömürücüleri, kadın düşmanlarını bu ülkeden defedene kadar geri adım atmayacaktır!

 Şiddetin, sömürünün ve gericiliğin son bulduğu bir ülke için, tüm kadınları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde saat 17.00’da Ali Hikmet Paşa Meydanın’da erkek ve devlet şiddetine karşı itaat yok isyan var demek için bütün kızkardeşlerimizi ve eşitlikçi erkek kardeşlerimizi eşitliğin, özgürlüğün, laikliğin sesini yükseltmeye, mücadeleye çağırıyoruz”

 




KAYNAK: İHA