• Tasarruf tedbirleri kapsamında Balıkesir Üniversitesi, personel servisleri iptal edildi. Sorun yaşamamak için önceden yazılı bir açıklama yapan üniversite rektörlüğü Çağış Yerleşkesine mesai saatine uygun otobüs seferi olmadığını açıklandı. • Personel ve öğrencilerin ortak kullanacağı otobüslerde yoğunluk ve sorun olup olmayacağı konusu ise zamanı geldiğinde yapılacak incelemeler sonucuna göre karar verileceği ifade edilen açıklamada Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiği duyuruldu. • Tasarruf iyi hoşta bu kadar personel ulaşım sorunun olan Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesine kendi aracı dışında nasıl gidip gelecek?

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü, 2024/07 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesine bağlı olarak tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilen personel taşıma hizmeti ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada 29.05.2024 tarihindeki personel taşıma hizmet alım ihalesinin iptal edildiği, Balıkesir Merkez ile Çağış Kampüsü güzergahında personelimizi taşıyabilecek, mesai saatlerine uyumlu otobüs seferlerinin bulunup bulunmadığı ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiği duyuruldu.

Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası akıllara üniversite de çalışan onlarca personelin Çağış Yerleşkesine nasıl gidip geleceği geldi.

 

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü imzalı açıklama şu şekilde:

“Cumhurbaşkanlığınca 17 Mayıs 2024 Cuma günü yayınlanan ve kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirlerini konu alan 2024/7 Nolu Genelgenin; Personel Servisi Hizmetine İlişkin Giderler başlığı altında "Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç; kamu kurum ve kuruluşlarınca toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmeti sonlandırılacak, hizmet alımı suretiyle sağlanan personel servisi hizmeti ise sözleşme süresinin bitimine kadar devam edebilecektir." denilmektedir.

Genelge, tüm kamu kurumları gibi üniversitelerimizi içeriği itibari ile kapsamakta ve bağlayıcı olmaktadır.

2024/07 sayılı genelgenin ilgili maddesi gereğince, belediye toplu taşıma hizmeti bulunan şehirlerde servis hizmet alım ihaleleri iptal edilmiştir. Balıkesir Üniversitesi de bu durumun dışında değildir. Üniversitemizde 29.05.2024 tarihindeki personel taşıma hizmet alım ihalesi, 2024/07 sayılı genelge gereği iptal edilmiştir.

Rektörlüğümüzce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına yazılan 21.05.2024 tarih ve E-32800675-930-384975 sayılı resmi yazı ile 29/05/2024 tarihinde yapılmak üzere ilana çıkmış olduğumuz Personel Taşıma Hizmet Alımı İhalesi konusunda karar verebilmek için; Balıkesir Merkez ile Çağış Kampüsü güzergahında personelimizi taşıyabilecek, mesai saatlerine uyumlu otobüs seferlerinin bulunup bulunmadığı, ek sefer çıkarılıp çıkarılamayacağı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesince yetkilendirilen hatlı minibüs, halk otobüsü vb. araçlarla taşıma yapılıp yapılamayacağı hakkında bilgi talep edilmiştir.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince verilen cevapta; Şehir Merkezi ve Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi arasındaki toplu taşıma hizmetinin kapsamı hakkında bilgiler verilerek; şehrin belli noktalarından Çağış Yerleşkesine gidecek toplu taşıma araçlarına erişim için ilave bir toplu taşıma aracı daha kullanma ihtiyacı ortaya çıkabileceği etkenlerinin göz önünde bulundurularak personelimizin Çağış Yerleşkesine ulaşım ihtiyacının doğrudan ve tamamen toplu taşıma araçlarıyla sağlanmasının yolcu sayısı üzerinden tetkikle sağlanamayacağı ifade edilmektedir.

Gelişen süreçte ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden gelen cevaba istinaden Rektörlüğümüzce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına, Personel Servis İhdası izni için resmi yazı yazılmış olup, süreç tamamlandığında ortaya çıkan sonuca göre hareket edilecektir. Ayrıca öğrencilerimizin yanı sıra personelimizin Çağış Yerleşkesine ulaşımlarını kolaylaştırıcı destekler sağlanması hususunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler devam edecektir.

Şehrimizin önemli marka değeri olan, şehrimizin tüm kurumlarıyla iş birliklerini kararlılıkla sürdüren Balıkesir Üniversitesinin, polemik konusu tartışmalardan uzak duracağını vurgulayarak yalnızca akademik-idari odaklı olarak çalışmalarını sürdüreceğini belirtiriz.”

 

HABER: İLKAN TOPRAK