Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, göreve geldiği tarihten bu yana adeta farkını ortaya koydu. Rektör Uğurlu’nun 18 aylık görev süresinde dünyaca ünlü istatistik firmaları tarafından yapılan araştırmalarda Balıkesir Üniversitesi 2 bin 530 basamak yukarı çıktı. Bununla beraber Üniversite Hastanesi hasta bakımı ve ameliyatlarında yüzde 30’luk bir artış sağlanırken, Üniversite hastanesinde yapılan yönetimsel ve işlevsel değişiklerle kamusal harcamalarda milyonlarca TL’lik tasarruf sağlandı.

Prof. Dr. Yücel Uğurlu’nun rektör olarak atanmasıyla beraber Balıkesir Üniversitesi, büyük bir değişim ve dönüşüm yanı sıra akademik anlamda ilerleme kaydetti. Uluslararası araştırma firmaları tarafından yayınlanan verilere göre Balıkesir Üniversitesi sadece son 1 yılda yaptığı akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle tüm dünyada bulunan 2 bin 530 üniversiteyi geride bırakmayı başardı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yücel Oğurlu, bu yükselişin bir Türkiye rekoru olduğunu belirtti. Rektör Oğurlu; “Göreve gelmemiz sonrası kongre, başarılı alanında başarılı akademisyenlere yaptığımız davet ve çağrılar sonrası sempozyum ve panellerde çok ciddi bir artış oldu. Niye bu kadar çok çalışma yapıyoruz deniliyordu. Bu kadar çok çalışma bir taraftan öğrencimizle buluşma diğer taraftan akademisyenlerimizle buluşma, şehirle buluşma açısından önemli olduğu gibi üniversite sıralamalarında da Balıkesir Üniversitesi'nin potansiyelini kullanarak hak ettiği yere çıkması bakımından önemliydi. Bu 2 bin 530 basamaklık yükselme Türkiye rekorudur. Türkiye'de bu şekilde yükselen ikinci bir üniversite yok” dedi.

 

ÜNİVERSİTE HASTANESİ’NDE DE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Ayrıca Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun rektörlük görevine başlamasıyla beraber Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, geçtiğimiz yıla göre bakılan hasta sayısında yüzde 30’luk bir artış sağlandı. Bakılan hasta sayısının yükselmesiyle birlikte ameliyat sayılarında da %37’lik bir artış sağlandı. Ayrıca nitelikli ameliyat sayısında da %20’lik bir artış yaşandı. Binanın genişlememesi, kapasitesinin artmaması fakat geçtiğimiz günlere daha güzel bir hizmet vermesi ise Üniversite yönetimi ve Başhekimliğin başarısı olarak görüldü. Üniversite Yönetimi ve Başhekimliğin çabalarıyla hastane içerisinde kargaşa, temizlik problemleri gibi birçok problem çözüldü.

 

REKTÖR OĞURLU’DAN MÜJDE

Rektör Oğurlu gazetemize yaptığı açıklamalarda vatandaşlara güzel bir müjde de verdi. Rektör Oğurlu, Balıkesirli iş insanı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin’in bağış inşaatına devam edildiğini bunun yanı sıra ise ismini açıklamak istemeyen bir bağışçı ile görüştüklerini ve yeni bir bina daha yapılacağını açıkladı. Mehmet Çetin tarafından yapılan binan en kısa sürede tamamlanacağını belirten Rektör Oğurlu yapılacak olan 2 yeni binayla beraber 128 yataklık bir artış olacağını söyledi. Rektör Oğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “İlk bakışta 128 yatak bir şey ifade etmeyebilir. Ama bu üniversite hastanesi kurulduğunda zaten 120 yataklı kurulmuş. Yani bu yıl biz sanki yeni baştan üniversite hastanesini kurar gibi bir başlangıç yapmış olduk.”

 

DÜNYA’NIN EN İYİ BİN ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİ

Öte yandan Rektör Prof. Dr. Oğurlu’nun göreve gelmesiyle yükselişe geçen fakültelerden biri de Veterinerlik Fakültesi oldu. Türkiye’de 15. olan Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dünya’da ise en iyi bin Veterinerlik Fakültesi arasına girmeyi başardı. Rektör Oğurlu, bu başarının Akademik kadroya değer verilmesiyle gerçekleştirdiğini belirtti. Üniversite hocalarını teşvik etmeye çalıştığını belirten Rektör Oğurlu, hocalara sağladıkları proje destekleriyle sadece Veterinerlik Fakültesi değil Türkiye genelinde bulunan Matematik bölümlerinde 42. Fizik bölümlerinde ise 55. Sıraya yükseldiklerini belirtti.

 

PRATİK OLMADAN OLMAZ!

Açıklamasında staj konusuna değinen Üniversite Rektör’ü Yücel Oğurlu, 21 bölümde staj zorunluluğu geleceğini belirtti. Geçtiğimiz dönemlerde staj konusunun belirli bahanelerle rafa kaldırıldığını belirten Rektör Oğurlu, şehrin bunu beklediğini söyledi. Ayrıca stajın önemine de değinen Rektör Oğurlu, “Organize sanayiye gittiğimizde soruluyor. Ticaret odasına gittiğimizde soruluyor. STK'lar soruyordu. Bunun avantajı ne olacak hocam? Bunun avantajı şu. Şimdi öğrenci bir kere sadece kağıt üzerinden eğitim alıp gitmeyecek. Yani burada 2 yıl okuyorsa 2 yılın bir dönemini piyasada piyasa şartlarını görerek sigortalı olarak stajer olarak çalışarak gidecek. Ve muhtemelen piyasada bu insanları tercih edecek. Yani eğitimli ve aynı zamanda stajını tamamlamış insanlarla muhatap olmuş olacak. Bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aksi halde şu oluyor. 2 yıllık diplomasını aldı bizim öğrencimiz. Veya 4 yıllık diplomasını aldı. Staj kağıt üzerinde yapılmış. Uygulaması yok. Pratikte bir karşılığı yok. O zaman o öğrencinin şansı bence yok. Hani her zaman şu eleştiri yapılırdı ya. Yani 2 civata bitmeyi bilmeyen, civata nedir somun nedir onu bilmeyen, bir kabloyu bağlamayı bilmeyen mühendislerle veya teknisyenlerle olmaz” dedi.

 

 

HABER: İLKAN TOPRAK