31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni kazanan Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Ömerköy mahallesindeki ilk kadın muhtar Sevim Yılmaz, çalışmalarına başladı.

Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Ömerköy kırsal mahallesinde bir ilk yaşandı. 31 Mart’ta seçimi kazanan Sevim Yılmaz, köydeki ilk kadın muhtar olmayı başardı.

Köye sosyal alanlar kazandırmak istediğini ve bir kadın kooperatifi kurmak istediğinden bahseden Yılmaz; “Köyün başlıca ihtiyacı temizlik. Onunla beraber köyün çocuklarına şehirdeki imkanları sunmak istiyorum, onlara oyun parkı, yaşlıların sosyal hayata karışması için sosyal alanlar oluşturmak istiyorum” dedi.

Ömerköy’ün keşfedilmeyen güzelliklerini köye kazandıracağını ve daha dikkat çeken bir yere dönüştüreceğini ifade eden Yıldız, “Köyün kadınları için kooperatif kurmak istiyorum.  Köyün kadınları için seçildiğimden buyana ilham kaynağı oldum. Kadınlar yapacağım projeleri bekliyor. Hepsi bana destek ve projelerde yer almak istiyorlar.

Projelerimi köylülere danışarak, onların da fikirlerini alarak yürüteceğim, güzel işer yapacağıma inanıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN