Bayram bitti, dönüş çilesi başladı. Tatile araçlarıyla tatilcilerin dönüşü başladı. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili, Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin, eve dönüş yolunda sürücüleri uyararak; “Trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak her zamankinden daha dikkatli araç kullanmalı" dedi.

Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle memleketlerinden yada tatilden dönecek olanların trafikte her zamankinden çok daha dikkatli olmalarını, trafik kurallarına uymalarını, aşırı hızdan kaçınıp emniyet kemerleri takmalarını önerdi.

Başkan Tekin; “Bayram sevincimizin kursağımızda kalmaması için hepimiz trafikte üzerimize düşen görevi yerine getirelim” dedi.

Sürücülerin kendilerini ve diğer sürücüleri tehlikeye sokmaması gerektiğini belirten Rıza Tekin, “Uzun tatillerden dönüşte yaşanan trafik kazaları genellikle aşırı hız, trafik kurallarına uymamak, dinlenmeden yola çıkmak gibi ihmallerden kaynaklanıyor. Bu yıl Kurban Bayramı yaz aylarına ve sıcak havalara denk geldi. Aşırı sıcak zaman zaman yolculuğu zorlaştırabiliyor. Vatandaşlarımız eve dönüş yolunda trafik yoğunluğunu, sıcak havayı ve güzergah üzerindeki yol çalışmalarını mutlaka göz önünde bulundurmalı" şeklinde konuştu.

 

HABER: SERPİL YILDIZ