Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Okul Öncesi Eğitimi Şenliği yoğun bir katılımla yapıldı. Şenliğe katılan çocuklar eğlence dolu bir gün geçirdi.

Balıkesir Valiliği öncülüğünde, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Okul Öncesi Eğitimi Şenliği Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi. Okul öncesi eğitim veren okulların öğrenci, öğretmen ve velilerinin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte minikler yıl boyunca hazırladıkları çeşitli gösterileri sundu. Müzikli oyunlar, palyaço gösterileri, yüz boyama etkinlikleri gibi birçok etkinliğin yapıldığı şenlikte öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Şenliğe Balıkesir Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ferit Gündoğdu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın da katıldığı şenlikte okul öncesi eğitim alan çocuklar hem eğlendi hem de katılanları eğlendirdi.

 

TATLI: “EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ OKUL ÖNCESİNDE BAŞLAR”

Okul Öncesi Eğitimi Şenliği’nin açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı okul öncesi eğitim istatistiklerini katılımcılarla paylaştı. Tatlı, “İlimiz genelinde 68 bağımsız resmi anaokulumuz, 242 ilkokullarımız bünyesindeki ana sınıflarımız, 32 ortaokul bünyesinde ana sınıfımız bulunuyor. Bunun yanında özel eğitim kurumlarımızda 79 bağımsız anaokulu, 13 özel ilkokul ve 1 özel ortaokul bünyesinde ana sınıflarımızla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında çocuklarımıza hizmet ediyoruz.

Aynı zamanda okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara kreş, gündüz bakımevi ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın 4-8 yaş gruplarına verilen eğitimde olmak üzere ilimizde resmi okullarımızda 17 bin 93, özel okullarımızda 4 bin 560, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı 2 bin 394, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bin 616 öğrencimiz bu kurumlarımızda hizmet görmektedirler. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ilimizde özel gereksinimli okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımız için 4 tane özel eğitim anaokulumuzu hizmete sunduk. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve okul öncesi eğitimde yüzde 100 hedefi doğrultusunda ve talimatlarınızla ilimizdeki bu hedefi gerçekleştirmek için tüm ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği okul öncesi eğitimle başlar. Bunun bilincindeyiz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE

HEDEF: YÜZDE 100

Şenlikte daha sonra konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti. Vali Ustaoğlu, “Bugün hep beraber çocuk olacağız, onların bu mutlu gününde onlarla birlikte eğlenmiş olacağız. Okul öncesi eğitim çok çok önemli. Devletimiz bu konuda attığı adımlarla, yaptığı yatırımlarla okul öncesi eğitimi yüzde 100’e ulaştırmak için yoğun bin çaba ve gayret içerisindeyiz. İlimiz genelinde okul öncesi eğitim alan çocuk sayımız belli. 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi içerisinde de 15 tane daha anaokulumuzu ilimiz genelinde hizmete açmış olacağız. Yani yeni ana okullarla birlikte bizim ilimizde inşallah inanıyorum ki okul öncesi eğitim alamayan hiçbir çocuğumuz kalmayacak. Bugün burayı cıvıl cıvıl dolduran, bugün burada hep beraber her yönüyle bizim geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz yavrularımızın bugün yapmış olduğu etkinlikleri hep beraber gezeceğiz, göreceğiz. Çocuklarımız ülkemizin geleceği. Onların iyi bir şekilde yetiştirilmesi, milli ve manevi değerlerle yetişmesi çok anlamlıdır. Ben inanıyorum ki bu eğitim-öğretim döneminde çocuklarımız donanımlı bir şekilde yetişiyorlar ve inşallah onlar artık ilkokula adımlarını atmış olacaklar” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından minimini minikler hazırladığı gösteriler sunuldular. Gösterilerin ardından okul öncesi eğitim kurumları için hazırlanan istasyonlarda atölye çalışması yapıldı.

Vali Ustaoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri de öğrencilerin eğlencesine ortak oldular.

HABER: BUSE ASLAN