Balıkesir’in gündemini günlerce meşgul eden ‘logo’ tartışmalarına bir yenisi ekleniyor. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ardından AK Parti’li Bigadiç Belediyesi logosunu değiştirmek için çalışma başlattığı ortaya çıktı. Yeni logo tasarımı ise sosyal medyaya sızdı.

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosuyla ilgili tartışmaların daha alevi sönmeden Bigadiç ilçesinde ilginç bir gelişme yaşandı. CHP’li Büyükşehir’i logo üzerinden eleştiren AK Parti’de bu kez kendi partisinden bir belediye logo değişikliği için çalışma başlattı.

Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, son belediye meclis toplantısında logo değişikliği yapacaklarını ve çalışmaların başladığını meclis üyelerine söyledi.

 

YENİ LOGO SOSYAL  MEDYAYA SIZDI!

Şehrin gündemini uzun süre oyalayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin logosunu değiştirmesinin ardından Bigadiç Belediyesi de logo değişikliği için düğmeye bastı. İddiaya göre logo değişikliği konusundaki çalışmaları belirten gündem maddesi meclis tutanağında “Yazı İşleri Müdür Müdürlüğü’nün Bigadiç Belediye Başkanlığımıza ait yeni bir amblem (logo) belirlemesi ile ilgili 29.05.2024 tarihli müzekkeresinin görüşülmesi” olarak yer aldı. Belediye Başkanı Mustafa Göksel’de meclis üyelerine logo değişikliği yapacaklarını ve bunun üzerinde çalışıldığını duyurdu.

Ne var ki Bigadiç Belediyesi’nin yeni logosu olduğu iddia edilen görsel sosyal medyaya düştü. Yeni logo olduğu düşünülen ve bor madenlerinin ön plana çıktığı, eski logonun aksine yuvarlak olmayan ve iki renkten oluşan görsel taktir, beğeni ve ilgi görmedi.

Öte yandan Bigadiç Belediyesi’nin resmi internet sitesi yanı sıra Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel’in sosyal medya hesaplarında halen eski logoyu kullanıyor olması ise yeni logonun meclise daha görüşülmediği sadece üzerinde çalışma yapıldığı anlaşılıyor.

 

HABER: İLKAN TOPRAK