Osman Özdemir'in sorumluluğunu yürüttüğü Balıkesir Galatasaray Futbol Okulu eğitimleri 8 yıldır sürüyor. Okulun halen 85 öğrencisine deneyimli antrenörler eşliğinde eğitimler verilmekte.

  • Futbol Okulunuz ne kadar süredir hizmet vermektedir?

 

  • Balıkesir Galatasaray Futbol Okulu olarak yaklaşık 8 senedir eğitim veriyoruz.

 

  • Futbol Okulunuzun bünyesinde kaç öğrenci eğitim görüyor?

 

  • Okulumuzda şuan 85 öğrencimiz eğitim almaktadır.

 

  • Futbol Okulunuzda kaç çalışan var ve görevleri nelerdir?

 

  • Okulumuzda 3 erkek ve 2 bayan olmak üzere 5 çalışanımız vardır. Çalışanlarımızdan  2’si  Baş Antrenörler olarak  eğitim plan ve programları yaparak  saha içi ve saha dışı eğitim materyallerini saha da yer alması kurulması ve kurgulanmasını sağlarken, 2’si  Yardımcı Antrenör olarak görev yapan antrenörlerimiz de bu programların uygulanmasında baş antrenörlerimize yardımcı olmakla birlikte ayrıca okulumuza yeni gelen öğrencilerimizin okula adapte olması  ve  yeni gelmeleri nedeniyle  onlara uygulanacak eğitimleri yaptırırlar.   1 Bayan Hocamız ise; Halkla ilişkiler Sorumlusu olarak görev  yapmaktadırlar. Halkla ilişkilerden sorumlu bayan çalışanımız; Velilerle iletişimde,  öğrencilerimizin takibinde, yeni gelen öğrenci kayıtlarında, aidat ödemelerinde ve oluşabilecek sorun ve problemleri konularına göre Antrenörlere, Saha Sorumlularına veya Okul Sorumlusu olan bize bildirilmesi şeklinde görevleri vardır.

 

  • Antrenörleriniz ve eğitimleri hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz?

 

  • Osman ÖZDEMİR (Okul Sorumlusu)

Arda ÖÇAL (Koordinatör)

Levent GENÇ (Baş Antrenör) Beden Eğitimi Öğretmeni

Talha BULUT (Antrenör-Kaleci Antrenörü)Besyo Mezunu

Ali CAN (Yardımcı Antrenör) Besyo

Ayşenur ÇAPKIN (Yardımcı Antrenör) Besyo

Nurgül GÜLMEZ (Halkla İlişkiler)

 

 

 

 

  • Bize tesisiniz hakkında bilgi erebilir misiniz?

 

  • Balıkesir’in nezih Merkez ilçesi Altıeylül’de,  Parkaltı Halı Saha Tesislerinde eğitim veriyoruz.  2016 yılında kapalı olarak hizmet vermeye başlayan tesisimiz geniş oto parkı,  her türlü organizasyonun yapılabilecek büyüklük ve teknik alt yapısı  var olan kafeteryası ile hijyenik  ve verimli kullanıma uygun soyunma odaları ile Galatasaray’ımıza yakışan Balıkesir’in en güzel tesisinde  eğitimlerimizi vermekteyiz.

 

  • Futbol Okulundaki müfredat, öğrencilere verilen program hakkında bilgi alabilir miyiz?

 

  • Futbol okulumuzda  kış ve yaz olmak  üzere  iki farklı  sezonda eğitim programı uygulanmaktadır. Kış sezonunda cumartesi ve pazar günleri eğitimlerimiz 10:0014:00 saatleri arasında yapılmaktadır. Yaz sezonunda ise eğitimlerimiz hafta içi 11:00-15:00 saatleri arasındadır.  Eğitim müfredatı yıllık olarak planlanır ve  uygulanır,  öğrenci  kayıtları, devam eden öğrenciler ve yeteneklerini geliştirmiş ve belli bir seviyeye gelen öğrencilerimiz için ayrı ayrı eğitim plan ve programları uygulanır.  Yaş gruplarındaki öğrenci sayıları ve öğrenci eğitim seviyelerine göre eğitim grupları ve yetenek grupları olarak ayrılırlar. Yeni gelen her öğrenci yardımcı antrenörlerimiz tarafından farklı eğitim programları uygulanarak eğitim gruplarına yetiştirilmeye çalışılır.

 

  • Okulunuzdaki Yetenekli Öğrencileri Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

 

  •  Kulüp başkanlığını Sayın Serkan ERDEN Bey’in yaptığı ve halen faal olan Balıkesir 1905 SK isimli Kulübümüzde yetenek gruplarımızı Balıkesir Amatöründe farklı takımlarla müsabakalara çıkarıyoruz. Yetenekli olan ve kendini geliştiren  öğrencilerimizi burada sergiliyor ve kendilerine daha çok tecrübe katmalarını sağlıyoruz.

 

  • Galatasaray’ın düzenlemiş olduğu tarama, kamp vb. organizasyonlara katılım sağlıyor musunuz? Buralardan altyapıya kazandırdığınız sporcu oldu mu?

 

  • Balıkesir Galatasaray Futbol Okulu olarak ilk açıldığı yıldan buyana Galatasaray’ımızın düzenlemiş olduğu bütün organizasyonlara düzenli olarak katılım sağladık, sağlıyoruz, sağlayacağız da. Evet katılım sağladığımız bu organizasyonlarda Akademi Antrenörlerimizce beğenilen ve Florya’ya davet edilen öğrencilerimiz oldu.

 

  • Bulunduğunuz bölgede Galatasaray’a olan ilgi ne düzeydedir?

 

  • Balıkesir bir futbol kenti ve genç nüfus potansiyeli oldukça fazla.  Bu bölgeden Türk futbolu önemli sporcular çıkarmış ve çıkarmaktadır. Galatasaray bir Dünya markası olması nedeniyle elbette Balıkesir’de de  sevilen, taraftarı çok fazla olan takip edilen bir yeri var. 

 

  • İlerleyen dönemlerde gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz var mı?

 

  • Balıkesir Galatasaray Futbol Okulu olarak başta Galatasaray olmak üzere Türk futboluna yetenekli ve aynı zamanda karakterli sporcular yetiştirmek en büyük hedeflerimizdir. Bu hedeflere yönelik milli eğitimdeki gibi karne uygulamasına benzer bir uygulamayı yavaş yavaş gerçekleştirmeye başladık. Şöyle ki bizlere her gelen öğrencimizi yıl boyunca aldığı eğitimleri aldığı notlarla ne düzeyde olduklarını hem kendileri hem de aileleri görebilecek, ayrıca yıl boyunca verilen ve 12 ayrı maddeden oluşan davranış çizelgeleri ki bazı maddeleri şöyle ifade edeyim; Ödevlerini düzenli yapmaları, - Dişlerini fırçalamaları, -Elektronik eşyaları verimli kullanmaları, -odalarını toplamaları gibi maddeleri ailelerimiz ile birlikte takip eder aylık değişen çizelgeler 2 ayda bir düzenlenen madalya törenleri ile doğru davranışlar  okul tarafından madalyalarla ödüllendirilir.  Yıl boyunca an çok madalya alan öğrencilerimiz ise imzalı tişört veya forma ile ödüllendirilirler. Karnemizin sağ tarafındaki kısmını ise velilerimizin verdiği notların oluşturduğu karne uygulaması.  Ayrıca öğrencilerimizin her türlü gelişiminin online olarak takip edilebileceği eokul gibi bir projenin aktif olarak kullanımını okulumuzu daha kurumsal, daha resmi ve ciddi bir yapı olmasını sağlayacaktır.

 

  • Sizin başka eklemek istediğiniz konular var mı?

 

  • Balıkesir’de faaliyet gösteriyor olmamız nedeniyle İstanbul’daki okullarımızın sahip olduğu fırsatlara biz her zaman sahip olamıyoruz. Dolayısıyla her öğrencimiz ve velimiz Galatasaray’ımıza ait  Florya, Türk Telekom Stadı, Müze, GSStore, Galatasaray Dergi, GSTV, Sporcu, Müsabakalara ve Antrenmanlara mümkün olduğu ve olanaklar doğrultusunda gelmek, görmek, izlemek, almak, içinde bulunmak  çok fazla istiyoruz.  Fırsat oluşturulduğu sürece bizlerin Galatasaray’ımıza, Galatasaray’ımızın da bizlere gelmesini çok fazla istiyoruz. Bu sayede ülkemizin  her noktasında çiçek açar gibi Galatasaray sevgisi, Galatasaray taraftarlığı, Galatasaray Spor Okulları açılır,  bu okullarda yetişen her çocuğun gelişiminin alt yapısında Galatasaray terbiyesi, misyon ve vizyonuyla büyüyüp gelişecek yeşerecektir. Galatasaray’ımızın potansiyeli çok  ama çok fazla bunu değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz.

 

 

Balıkesir Galatasaray  Futbol  Okulu

Adres: Parkaltı Halı Saha Tesisleri- Hasan Basri Çantay Mah. Atatürk Cad. Parkaltı Sk.No:4 ALTIEYLÜL/BALIKESİR

İletişim; (0506)154 8129- (0533)636 7401

Face ve İnstagram : balikesirgalatasarayfutbolokulu

Twiter: BALIKESİR_GSFO

 

Osman ÖZDEMİR

Balıkesir  Galatasaray Futbol Okulu Sorumlusu

 




KAYNAK: İHA