A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'nun 2. Maçında Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Millilerimiz bu maçı kazanarak grup liderliğini korumak ve gruptan çıkmayı garantilemek istiyor.

A Milli Futbol Takımı, Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ikinci karşılaşmasını Portekiz'e karşı oynayacak.

F Grubu'nda mücadele eden Türkiye, turnuvadaki ikinci sınavını Portekiz karşısında verecek. Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden ay-yıldızlı ekip, Portekiz'i de yenerek gruptaki galibiyet serisini ikiye çıkarmayı hedefliyor.

Portekiz ise ilk maçında Çekya'yı uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İkinci maçlar öncesinde, Türkiye milli takımı averajla Portekiz'in önünde lider konumda bulunuyor. Millilerimiz bu maçı kazanarak gruptan çıkmayı garantilemekle beraber grubun bir diğer maçı olan Gürcistan – Çekya maçının sonucuna bağlı olarak gurubu lider tamamlamayı garantileyebilir.

 

TÜRKİYE PORTEKİZ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA, NEREDE?

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda F Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, 22 Haziran Cumartesi günü TSİ 19.00’da BVB Stadyumu’nda Portekiz ile mücadele edecek.

Müsabaka TRT1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

 

Alman hakem yönetecek

 

Türkiye ile Portekiz arasındaki karşılaşmada, ev sahibi ülke Almanya'dan hakem Felix Zwayer düdük çalacak.

 

Zwayer'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano olacak.

 

Karşılaşmada Alman Bastian Dankert ise VAR görevini üstlenecek.

 

Kart sınırındaki oyuncular

Türkiye'de ve Portekiz'de maç öncesinde ikişer futbolcu, sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

İlk maçlarda sarı kartla uyarılan milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı ile Portekiz'den Rafael Leao ve Francisco Conceiçao kart görmeleri halinde son grup müsabakasında cezalı duruma düşecek.

İki ekip arasındaki son mücadele 24 Mart 2022'de oynandı. Porto şehrindeki Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off yarı final mücadelesini Portekiz 3-1 kazandı.

A Milli Takım, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı mücadelenin ikinci yarısında Burak Yılmaz'ın attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Ay-yıldızlı ekip, 85. dakikada Burak Yılmaz ile bir penaltı atışından yararlanamadığı maçın 90+4. dakikasında kalesinde bir gol daha gördü. Sahadan 3-1 mağlup ayrılan Milli Takım, Dünya Kupası'na katılma şansını yitirdi.

 

Muhtemel 11'ler

Türkiye'de İrfan Can Kahveci dışında eksik bulunmuyor. Portekiz'de ise eksik yok.

Türkiye: Mert Günok, Zeki, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Hakan, Kaan, Yunus, Orkun, Kerem, Barış Alper

Portekiz: Costa, Cancelo, Pepe, Dias, Mendes, Vitinha, Palhinha, B. Fernandes, Bernardo Silva, Jota, Ronaldo

Haber: Haber Merkezi