Milliyetçi Hareket Patisi (MHP) Balıkesir İl Teşkilatı Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanlığına Bedriye Kurtay atandı.

Milliyetçi Hareket Patisi (MHP) Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel dün beraberinde Balıkesir İl Teşkilatı Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanlığına Bedriye Kurtay ile birlikte bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Göreve yeni atanan Kurtay’ı tanıtan İl Başkanı Yüksel, Ayrıca toplumda yanlış bilinen erkek hegemonyası altındaki bir parti algısını değiştirmek istediklerini söyledi.

 

Türk toplumunda kadının yerine ve önemine dikkat çeken Başkan Yüksel; “Kadınlarımız güçlendikçe milli uyanış yaygınlaşacaktır” dedi.

İl Başkanı Yüksel; “Kadın; Türk Milletimizin aynası, geleceğimizin ümit ateşidir. Kadın; nezakettir, zarafettir, titizliktir, hoşgörünün bizzat kendisidir. Türk kadını kahramanlıklara imza atan, devleti ebed müddet, milleti ebed müddet anlayışına emek ve güç veren iradedir.

Kadınlarımız güçlendikçe milli uyanış yaygınlaşacak, milli diriliş ve dayanışma ruhu Türkiye'yi büyütecektir. Devlet ve milletler kadınlara verdiği değer kadar güçlü ve kudretlidirler. Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadınlarımızın olması çok büyük güçtür” dedi.

 

KADINLARININ YÜZÜ GÜLMEYEN BİR TOPLUMUN

GELECEĞİ UMUTLA KARŞILAMASI İMKANSIZDIR”

İl Başkanı Yüksel, ayrıca Balıkesir Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalar Başkanlığına Bedriye Kurtay’ın atandığını belirterek kahraman ve fedakar Türk kadının hak ettiği yerlerde olması gerektiğini söyledi. Yüksel; sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aziz Türk milletimiz kadınlarına en yüksek değeri veren yüksek bir kültür ve mirasla donanmıştır.

Bizlerde Bu minvalde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin direktifleri ile tüm kadınlarımız çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımızla kucaklaşmak, onların sorun ve ihtiyaçlarını belirlemek, memleket ve milletimizle ilgili duygularını paylaşmak amacıyla kadın aile çocuk ve engelli politikaları Başkanlığını Şehrimizde kurarak, Hem Genel Başkanımızın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin fikir ve düşüncelerini, hem de kadınlarımızın Türk Tarihindeki ve Toplumlundaki yeri ve önemini anlatacağız.

Bu vesile ile Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalarından sorumlu Başkan olarak atanan Bedriye Kurtay’ı tebrik ediyorum.”

 

BEŞİĞİ SALLAYAN

KADIN DÜNYAYI DA SALLAR”

Toplantıda daha sonra konuşan MHP Balıkesir Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanı Bedriye Kurtay, kadının toplumdaki önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Türk kadını yeri geldiğinde cephede savaşmasını bilir. Vatanı Kur'an anadır o yüzden adı Anavatandır. Yuvayı yapan da kadındır ancak kadın yalnızca ev işlerini yapan, bulaşık yıkayan, çamaşır ütüleyen, yemek pişiren değildir. Kadın bir toplumu doğuran, eğiten, yetiştiren ve geleceği inşa edendir. Kadın, eğitimden, sağlığa, bilimden, kültüre, hukuktan, ekonomiye hayatın her alanına nezaket katan, çalışmalarını titizlikle yürüten ve anlam yükleyendir.

İşte bu nedenle biz kadınlar her konuda kendimizi geliştirmeli ve ilk öğretmeni olduğumuz bu toplumun ileriye taşıyacak işler başarmalıyız. Önce ailemize ve çocuklarımıza daha sonra çevremize ve dünyaya örnek olmalı sevgiyi, barışı, hoşgörüyü bütün insanlığa aşılamalıyız.”

 




KAYNAK: İHA