Gündeminde seçim güvenliği olan Memleket Partisi, seçimlerde parmak boyasının yeniden uygulanmasını istedi. Balıkesir’de konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan; “Vatandaşlık alanlar ilk 10 yıl oy kullanmasın ve parmak boyası yeniden uygulansın” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan, dün beraberinde Memleket Partisi Balıkesir İl Başkanı Sinan Diker ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Muhalefet partilerine çağrıda bulunan Bakan, seçim güvenliği için bir araya gelmeleri ortak çalışma yapmaları önerisinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Bakan ayrıca, seçim güvenliği için parmak boyasının yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Parti binasında yapılan basın toplantısında konuşan Mahir Bakan, özetle şunları söyledi; “Eğer öne çekilmezse 2023 yılında yapılacak seçim tek adam rejimi, hukuk ve demokrasi arasında halkımızın bir tercihi olacak. Seçmen iradesiyle gerçekleşecek her seçime sonuna kadar evet diyoruz. Ancak bindirilmiş kıtalarla uygulanmış seçmenlerle yapılacak bir seçimi Türkiye’nin geri dönülmez bir noktaya getireceğini düşünüyor ve Türkiye’de muhalefet yapan bütün partilere çağrıda bulunmak istiyoruz.

 

MUHALEFETE ÇAĞRI

Konumuz seçim ve sandık güvenliği ittifakıdır. Seçim ve seçmen ittifakı değil seçim ve sandık güvenliği ittifakıdır.

Gelin hep beraber seçmen seçmen, hane hane, sandık sandık, bölge bölge seçmen listelerini analiz edelim. Seçimin güvenliğini henüz seçime gidilmeden garanti altına alalım. Seçimin güvenliğini seçimden önce garanti altına alamazsak hepimiz yazın gitsin Üsküdar’a, Üsküdar’daki ata. O at bizi alır götürür Muz Cumhuriyetine, faşizme, diktatörlüğe ve bugünleri arar dururuz.

Bu ülkede milyonlarca mühürsüz oy pusulası sayıldı mı? hem de seçim devam ederken. Seçim bitmesine yakın YSK bir karar aldı ve mühürsüz oylar geçerlidir dedi. Bunu yapan iktidar sahiplerinin iktidarlarını korumak uğruna neler yapabileceğini, nelere cüret edebileceğini kurguluyoruz. Maalesef bize kurgulatanlar utansın” dedi.

 

PARMAK BOYASI ÖNERİSİ

Balıkesir’de konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Bakan; ayrıca seçimlerde parmak boyası kullanılması önerisinde bulundu. Bakan bu konuda şunları söyledi; “Biz Memleket Partisi olarak vatandaşlık almış parayla olsun, geçici sığınmacı statüsüyle olsun hiç kimsenin ilk 10 yıl içinde oy kullanmasını istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sandığa iradesinin yansımasını istiyorsak buna mecburuz. Maalesef çağ dışı da olsa parmak boyasının geri getirilmesini istiyoruz. Çünkü geçmişte yaşadıklarımız bu teknoloji ortamında bu çağda parmak boyası gibi bir olguya mahkum ediyor.”

 




KAYNAK: İHA