'Kuzenler' davasında savcılık 4 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde 16 yıl önce, kaybolmalarının ardından 44 gün sonra cesedi bulunan kuzenler Büşra Karabacak (10) ve Tuğçe Yıldırım (10) cinayetinin görüldüğü davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanıklar Seyhan Yakar ve kardeşi Ayhan Yakar ile tutuksuz yargılanan Y.E. ve A.Çr için ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Tutuklu sanıklar Seyhan Yakar, Ayhan Yakar ve tutuksuz yargılanan A.Ç Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, yine tutuksuz yargılanan Y.E duruşmaya bizzat katıldı.

Karabacak ve Yıldırım ailelerinin avukatı İbrahim Erenci, mahkeme çıkışında duruşmayla ilgili açıklama yaptı. Avukat Erenci, savcılığın detaylı bir mütalaa sunduğunun bir sonraki mahkemede kararın çıkmasını umduklarını söyledi.

Müşteki avukatı İbrahim Erenci, “Bugün manidar bir tarih 23 Mart yani çocuklarımızın kaçırılıp katledildiklerinin 16. Yılı ve 2 gün önceydi tam olarak. 16 yırdır süren bir mücadeledir bu. Mesleki hayatımın yarısından fazlası bu davayla geçti.

Gelinen noktada bugünkü duruşmada savcılık mütalaasını okudu. Son derece detaylı, ayrıntıya girilmiş mütalaa bu. Mütalaa sonucunda müştereken iştirak halinde sanıkların bu suçu işledikleri ağırlaştırılmış müebbet hapis 2 şer kez, her bir çocuk için birer kez olmak üzere tüm sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet talep etti savcılık makamı.

Ayrıca çocukların alıkoyulması nedeniyle 20 şer yıl süreli hapis cezası yine 2 şer kez olmak üzere hapis cezası istedi savcılık.

Savcılık ayrıca tutuksuz sanıkların tutuklanmasını istedi bu bizimde son birkaç duruşmada delilleri karartma ihtimali yok ama kaçma ihtimali var diye tutuklanmalarını talep etmemize mahkeme heyeti bu aşamada tutuklanma talebinin reddine karar verdi.

Önümüzdeki duruşma 22 Nisan 2022 Cuma sinde saat 11.00’de.

Burada savcılık mütalaasına katılıyoruz. Savcılık şunu söylüyor 2 şer kez 4 sanık için ağırlaştırılmış müebbet ve süreli hapis cezası yine 20 şer yıl. Değerlendirecek olan karar verecek olan mahkeme heyetidir. Önümüzdeki duruşmada karar çıkmasını bekliyoruz”

dedi.HABER: UMUT SAYAN




KAYNAK: İHA