Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Fuarı, 75. Yıl Parkında 2’nci kez kapılarını açtı. Yüzlerce konuda binlerce eser, kitap kurtlarını bekliyor.

Balıkesir Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kitap Fuarı kapılarını düzenlenen törenle açtı. 75. Yıl Parkı’nda seçkin yayınevlerinin yer aldığı Kitap Fuarı sabahın erken saatlerinden itibaren öğrencilerin ve vatandaşların akınına uğradı. 16 Ekim tarihine kadar devam edecek Kitap Fuarında her gün kitap yazarları okurlarıyla buluşup imza günleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

 

GENÇLERİ İHYA ETMEK İÇİN

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Kitap Fuarının açılında konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kitap okumanın önemine değindi. Başkan Avcı: “Bir şehrin geleceğini inşa ederken o şehrin gençliğini ihmal etmeyin. İhmal edilmiş o gençlik, inşa ettiğiniz o şehri yıkar, yerle yeksan eder. Onun için şehirler inşa edilirken gençler ihya edilmeyi unutulmamalı, gençler ihmal edilmemeli. Biz bu düsturla gençleri ihya etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunun önemli etkenlerinden birisi de kitap fuarıdır. Bizler geçen sene ilkini organize ettik. Bu sene inşallah daha güzelini organize ederek gençlerimizin dünyaya, kitaba bakış açısını, gençlerimizin kültürel açısından yetişmesi için gayret edecek, emek vereceğiz. Biliyoruz ki gençlerimize yapılan yatırım, bu şehrin yarınlarına yapılan yatırımdır. İnşallah bu ülkenin yarınları güzel olacak. Dün olduğu gibi bugün de yarın da dünyaya umut olmaya bu ülke devam edecek. Tarihten köklerini alan bu gençler, geleceğe emin adımla bakacaklar. Biz de gençlerimize destek verip yetiştirmek için uğraşacağız” dedi.

 

BAŞKAN AVCI GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR”

Daha sonra konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın şehir olma özelliğiyle her yıl yaptıklarının üstüne koyarak daha güzel işlere imza attığını söyledi. Başkan Yılmaz; “Bu yıl kitap fuarının ikincisi düzenleniyor. Geçen sene çok güzel verim aldığımız ve şehrimize renk katan bir fuar oldu. Birbirinden değerli yazarlarımız güzel söyleşiler, imza etkinlikleri yaptılar. Şehrimize gerçekten kültür açısından önemli etkinlik yaptılar. Ben Hasan Başkanımıza teşekkür ediyorum. Israrla, her sene üstüne katarak kendisini geliştiren bir şehir olma özelliğimizi ortaya koyuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

KİTAP OLMAZSA GELİŞİM, İLİM OLMAZ”

Son olarak konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, kitabın medeniyetin ve kültürün vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Vali Şıldak; sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kitap tabii ki medeniyetin, kültürün vazgeçilmez unsuru. Kitap olmazsa gelişim, ilim olmaz. Bütün bunlar çok güzel tespitler. Kitap fuarları da aslında bu sinerjinin oluşması, kitap sevgisinin genç kuşaklara yaygınlaştırılması, oradan indirimli olarak kitapların satışının yapılması ve yine yazarların, bu alanda üretim yapan kişilerin burada gelip söyleşi yapması hepsi güzel etkinlikler. Aslında şehirleri şehir yapan da bu tür etkinliklerdir. Kültür dünyasını zenginleştiren bu tür etkinlikler çok önemli. Ben Altıeylül Belediye Başkanımız ve bütün ekibini tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından il protokolü fuarın açılış kurdelasını keserek Askıda Kitap Uygulaması için hazırlanan kitap kumbarasına kitap attılar. Açılış töreni yayınevlerinin hazırladığı stantların gezilmesiyle son buldu.

Öte yandan Kitap Fuarının açılışına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Adil Çelik, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Alteylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ak Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, kurumu müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.




KAYNAK: İHA