Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Suat Aydın, Millet İttifakı ortaklarından biri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması için Cumhur İttifakı’ndan daha çok çalıştığını belirtti. Aydın; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masanın adayı olmaması gerektiğini belirtti.

Zafer Partisi seçim startını verdi. Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Suat Aydın, dün Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenleyerek 6’lı masaya yüklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerde kazanması için Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’ndan daha çok çalıştığını iddia eden Başkan Aydın, “Adeta milletin 5 yılının daha kaybolması için çalışıyorlar” DEDİ. Başkan Aydın: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023’ü işaret ederek erken seçimi duyurdu. Haziran’da yapılması gereken seçimi 1 ay öne almak erken seçim değil, milleti kandırmaktır. Tayyip Erdoğan kanunen 2’nci kez aday olmayacak ama 6’lı ittifak 360 milletvekilini tamamlayarak Erdoğan’ın yeniden aday olmasının önünü açacak. Millet İttifakı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kurtulmak istemesine rağmen Cumhur İttifakı’ndan daha fazla Erdoğan için çalışıyor. Millet İttifakı, Erdoğan’ın kazanması sağlayarak milletin 5 yılının daha kaybolmasını istiyor. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamalarda pot kırarak, koz vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kez daha seçimi kazanması için elinden geleni yapıyor” dedi.

“BABACAN, HADDİNİ BİL!”

Sözlerinin devamında Başkan Aydın, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a da seslenerek şu ifadelere yer verdi: “Ali Babacan anayasadan Türklüğü kaldıracağını beyan ediyor. Atatürk’ün evlatları olarak Babacan’ı kınıyor ve kimsenin Türklüğü silemeyeceğini hatırlatıyoruz. Herkes bunu böyle bilsin. Ali Babacan, haddini bil. Babacan ile yol almak isteyen 6’lı masa ittifakları, bir daha düşünün.”

Suat Aydın, açıklamalarının devamında İttifaklar dışında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştirdi. Başkan Aydın, Balıkesir’in trafik sorunu olduğuna, yapılan tadilatların sürelerine değindi. Son olarak Başkan Aydın, Paşa Camii ile Şadırvan arasında bulunan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısının da kaldırıldığına dikkat çekerek Büyükşehir Belediyesi’ne tabelanın yeniden konulması için dilekçe verdi.

 




KAYNAK: İHA