Türkiye’yi doyuran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çevreci projeleriyle Marmara’yı ise koruyor. İleri Biyolojik Kepsut Atıksu Arıtma Tesisi’nin lansmanı dün yapıldı.

Yüzde 50’si hibe, yüzde 50’si kredi olmak üzere hayata geçirilen prosesli İleri Biyolojik Kepsut Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebeke Hattı'nın lansmanı dün yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine yapılan tanıtım töreninde konuşan BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, kapasite ve verimliliği yüksek olan çevre dostu IFAS prosesli İleri Biyolojik Kepsut Atıksu Arıtma Tesisinin; 7.250 metre karelik alan içerisinde 2.000 metre karelik alanda yer aldığını söyledi.

Yeni kanalizasyon şebeke hatları ile İlçenin toplanan atıksuları; IFAS arıtım sistemi ile inşaa edilen Kepsut Atıksu Arıtma Tesisinde çevre ve halk sağlığı açısından, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği’ndeki standartlara uygun bir şekilde arıtılarak Simav Çayına deşarj edilerek koku problemi de ortadan kalkmış olacak.

Kepsut Atıksu Arıtma Tesisi, 14 bin 048 metre kanalizasyon hattı imalatını tamamlayan BASKİ: Bu proje ile Kepsut İlçesinde, eski ve ömrünü tamamlamış mevcut kanalizasyon hatlarında meydana gelen arızaların ve evsel atıksu deşarjlarından dolayı oluşan çevre kirliliğinin ve insan sağlığına olumsuz etkilerin önüne geçmiş ve ilçenin tamamında yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin altyapısını güçlendirdi.

Öte yandan tesisin, uzman işletme personelleri tarafından SCADA sistemi ile 24 saat uzaktan izlenerek kontrolü sağlanmaktadır.




KAYNAK: İHA