CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Ocak’ta meclis kürsüsünden yaptığı konuşması sonrasında Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, basın açıklaması düzenledi. Başkan Albayrak, konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını hedef alarak dış güçlerin karşısında Vatan Partisi olduğunu hatırlattı.

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis kürsüsünden 10 Ocak 2023 tarihinde yaptığı konuşması ile ilgili dün, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasında konuşan Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, Kılıçdaroğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarına düşmanca tavır sergilediğini belirterek karşılarında Vatan Partisi olduğunu hatırlattı.

Başkan Albayrak, yaptığı açıklamalarına Kılıçdaroğlu’nun meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasını hatırlatarak başladı ve şöyle devam etti: “Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ocak 2023 tarihinde meclis kürsüsünden Türk ordusunun komuta kademesini hedef alarak düşmanca bir tavır sergilemiştir. Kılıçdaroğlu konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin generallerine ‘cepheden kaçarlar, Ortadoğu askerleri, kariyerist, komuta kademesi haddini bilsin’ gibi boyunu aşan ifadeler kullanmıştır. Kılıçdaroğlu, aynı konuşmasında komutanlarımızla birlikte Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek’i de hedef alması anlamlıdır. Kılıçdaroğlu ve bütün emperyalizm işbirlikçileri unutmamalıdır ki; askere düşmanlık, düşmana askerliktir.”

“KOMUTANLAR TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇTI”

Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarının 15-16 Temmuz’da Amerikancı-Fethullahçı darbe girişimini kahramanca yerle bir ettiğini ve Türkiye’nin önünü açtıklarını dile getiren Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak: “Kılıçdaroğlu’nun hedef aldığı komutanlar Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları ile Suriye’nin kuzeyindeki Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail koridorunu yardılar. PKK’yı hendeklere gömdüler. Mavi Vatan’da başarılara imza attılar. En önemlisi de 15-16 Temmuz’da Kılıçdaroğlu ve altılı masadaki liderler ortada yokken, Amerikancı-Fethullahçı darbe girişimini kahramanca yerle bir ettiler. Türkiye’nin önünü açtılar” dedi.

“YALNIZCA KAOS VE YENİLDİ VADEDİYORLAR

Sözlerinin devamında Başkan Albayrak, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye yalnızca kaos ve yenildi vadettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Doğu Akdeniz ve Ege’de onlarda ABD üssü ülkemizi tehdit etmektedir. Güney Kıbrıs Rum Yönetimini NATO’ya alma hazırlıkları yapmaktadırlar. ABD dergisi Foreign Policy’de Türkiye’de yapılacak seçimlerde ‘kan banyosu’ olacağı yazılmaktadır. Bütün bunlar olurken içimizdeki ABD işbirlikçileri, görevleri değeri bu savaştaki konumlarını ilan etmektedirler. Bu görevlerin hiçbirini Türk ordusunu çiğnemeden, Ankara’yı işgal etmeden yapamayacaklarını biliyorlar. Bu yüzden Kılıçdaroğlu, komutanları hedef alıyor. Bu yüzden orduya karşı kimyasal silah yalanları tezgahlıyor. Bu yüzden Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek’i hedef alıyor. Gaflet, adalet ve hatta hıyanet içinde Kılıçdaroğlu’nu alkışlayan meclis grubu ve parti yönetimi de bu beyanlarla intihar etmiştir. O kağıtları önlerine ABD yazıp koyuyor. O metinler, kapılarından ayrılmadıkları büyükelçiliklerin binalarında en ince ayrıntısına kadar hesaplanıyor. Bu zatlar Türkiye’ye yalnızca kaos ve yenilgi vadediyorlar.”

“VATAN PARTİSİ TÜRKİYE’NİN
BUGÜNKÜ ROTASINI ÇİZDİ”

Amerika ile İsrail’in karşısında 50 yıldır Vatan Partisi’nin mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Albayrak, partilerinin Türk milletini Ergenekon’dan çıkardığını ve ülkenin bugünkü rotasını çizdiğini söyledi. Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak: “Kılıçdaroğlu’nun çabası nafile. Çünkü karşılarında Amerika ile İsrail ile ve onların işbirlikçileriyle 50 yıldan beri mücadele ederek bu günlere gelen Vatan Partisi var. Vatan Partisi 50 yıldır onların planlarını bozmuştur. Türk milletini Ergenekon’dan çıkarmıştır. Türkiye’nin bugünkü rotasını çizmiştir. Buradan ilan ediyoruz. Atlantik prangalarından ülkemizi kurtaracağız. Kanlı banyo senaryolarına geçit vermeyeceğiz. Kaos planlarıyla savaşa savaşa hükümet olacağız. Meclise gireceğiz ve üretim devrimini başaracağız” dedi.




KAYNAK: İHA