Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ kapsamında Balıkesir’de atıl durumdaki 59 köy okulu restore edilerek ilkokul, anaokulu, halk eğitim merkezi olarak kapılarını yeniden açtı.

Balıkesir'de kullanılmayan 59 köy okulu, Köy Yaşam Merkezleri olarak kazandığı yeni kimliğiyle 3 kuşağın bir arada eğitim gördüğü eğitim yuvalarına dönüştürüldü.

Bu kapsamda Bandırma ilçesi Doğruca Mahallesi'nde atıl durumda olan Doğruca İlkokulu; köy yaşam merkezi olarak düzenlenerek mahalle sakinlerinden 20 kursiyere El Sanatları alanında "Elde Beyaz İş kursu" açıldı.

Anneleriyle okul yolunu tutan öğrenciler sınıflarında derse girerken anneleri de açılan halk eğitim kursunda el sanatları alanında kendini geliştiriyor.

Köylerin kalbi haline gelen Köy Yaşam Merkezleri, hem öğrencilerin hem de köy halkının ilgi odağı oldu.

Yine İvrindi ilçesi Köy Yaşam Merkezlerinde 13 öğrenci ilkokula giderken 7 öğrenci de ana sınıfında eğitim görüyor.

Bugüne kadar köy sakinlerine halı dokuma, çocuk gelişimi, hayvancılık, el sanatları, arıcılık, ilk yardım vb. eğitimleri verildi. Bu sayede 3 kuşak bir arada bu merkezlerde eğitim görmeye başladı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada:  “Köylerimizde atıl ve kapalı duran okullarımızı, köyün ihtiyaçları doğrultusunda anaokulu, ilkokul, halk eğitimi merkezi gibi birçok eğitim kurumunu bir arada barındıran Köy Yaşam Merkezlerine dönüştürerek öğrencilerimizin ve köy halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem çocukların hem ebeveynlerin bir arada eğitim alacağı mekânlar olarak tasarlanan Köy Yaşam Merkezlerimizin sayısı Balıkesir il genelinde 59'a ulaştı. Köy Yaşam Merkezlerimiz Bakanımız Mahmut Özer'in ifadesiyle köylerimizin kalbi oldu." dedi.




KAYNAK: İHA