Naciye Kabakçı Anaokulu’nda düzenlenen okul öncesi etkinliğine katılan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, öğrencilerle keyifli dakikalar geçirdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak, çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak, okul öncesi eğitimin çocuğun hayatındaki önemini vurgulamak, toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak, aile, çocuk ve okul işbirliğini güçlendirmek amacıyla ülke genelinde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlüklerince ağustos ayında "Okul Öncesi Etkinlikleri" düzenlenmeye devam ediyor.

Karesi İlçesi Okul Öncesi Etkinlikleri kapsamında, Naciye Kabakçı Anaokulunda Yüz Boyama, Resim Yapma ve Çocuk Oyunları etkinliğine Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, kurumun idarecileri, görevli öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı. Velilerin de yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, çocuklar   gün boyunca neşeli ve renkli bir gün geçirme fırsatı bulurken, okul öncesi eğitimin önemine yönelik ailelere bilgilendirme faaliyetlerine de yer verildi. Etkinlik sonunda katılım sağlayan çocuklara pasta kesimi ve müzik etkinliği yapıldı.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Okul Öncesinin öneminden ve gerekliliğinden bahsederek, gerçekleştirilen etkinliklerin öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha hazır ve daha güçlü bir başlangıç yapmalarına imkân sağlayacağını ve okul aile iş birliğinin önemli olduğunu vurguladı.

HABER: SERPİL YILDIZ