Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelini ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılı taşımalı yemek hizmeti kapsamında yapılan hazırlıkları ve otel işleyişini yerinde inceledi.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, okulda incelemelerde bulunarak okul idarecilerinden yürütülmekte olan yeni eğitim öğretim dönemi hazırlık faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Uygulama oteli bölümlerini de gezerek incelemelerde bulunup okul idarecileriyle yapılacaklar hakkında istişarede bulundu.

2024-2025 eğitim öğretim yılında 3 ilçede toplam 3500 öğrenciye taşımalı yemek hizmeti verebilmek için mutfak bölümünde genişletme ve kapasite arttırma çalışmalarının planlandığı şekilde devam etmesi ve bu konudaki standardizasyon belgesi çalışmalarının da durumu görüşmelerde ele alındı.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, "Öğrenciler okullarda derslerin teorisini görür, gördüğü eğitimin pratiğini ise uygulama otelinde devam ettirir ve alanında yetişmiş nitelikli iş gücü olarak karşımıza çıkarlar. Şu an yoğun bir talep ile karşı karşıyayız ve otelimiz ilin taşımalı yemek hizmeti olarak büyük bir ihtiyacını karşılamaktadır. Umuyorum daha ileri ki zamanda yeni eklentileri de oluşturarak hem ilçemize hizmet hem de öğrencilerimizin bu alanı daha iyi öğrenebilmeleri için faaliyetlerini devam ettirecektir" dedi.

Otelin hizmet vermeye başladığı günden itibaren otellerin ara eleman ihtiyacını karşılamaya ve Okul Stratejik Planında belirtilen hedeflerin gerçekleşmesine katkı sağlandığını belirten Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, "Gereksinim duyulan alanlardaki eksiklikleri dikkate alarak iş birliğiyle onları tamamlamaya çalışıyor ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda üstün gayret ve özveri ile çalışmalarına ve hizmetlerine devam eden tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

HABER: SERMİN ASLAN