1 Temmuz itibariyle Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren kararda berber, kuaför ve güzellik salonları Balıkesir’de Pazar günleri kapalı olacak.

Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada 1 gün kapalı olmasına yönelik aldığı kararlar 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Ticaret Bakanlığı’nın açıklamalarının ardından Balıkesir Valiliği; ilimizde berber, kuaför ve güzellik salonlarının Pazar günleri kapalı kalmasına karar verdi.

Konu ile ilgili gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Balıkesir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İbrahim Demirer: “1 Temmuz itibariyle berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı kalması ile ilgili yazı odamıza ulaştı. Bu bizim yıllardır beklediğimiz bir karardı. Çünkü insanların haftada 1 gün dinlenmeye ihtiyacı var. Balıkesir’de bu kararın Pazar günü uygulanması da esnaflarımızın aileleriyle daha fazla vakit geçirebilmesi için. Çünkü esnaflarımızın çalışan eşleri de genel olarak Pazar günü izinli. O sebeple Balıkesir’de Pazar günü kapalı kalınmasına karar verildi” dedi.

HABER: BUSE ASLAN