19 Eylül Gaziler Günü, vatanımızın bağımsızlığı için canını feda eden gazileri onurlandırmak amacıyla çeşitli spor etkinlikleri ile Balıkesir’de kutlandı. “Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler, gazilerimizin cesaret ve fedakârlıklarını bir kez daha hatırlamak için önemli bir fırsat sundu.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, gazilerimize ve şehit yakınlarına olan saygıyı pekiştirmek, toplumsal duyarlılığı artırmak ve milli manevi değerlerimizi sporun birleştirici gücü ile yüceltmek amacıyla düzenlenen “Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla” spor etkinlikleri, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 75. Yıl Uluslarası Gençlik Merkezi Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Gazilerimizin gençlerle ve diğer vatandaşlarla birlikte spor yapma imkânı bulduğu ve bu vesileyle toplumun farklı kesimlerinin bir araya geldiği organizasyona katılan Gazilerimize, katılım belgeleri Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve İl protokolü tarafından takdim edildi. Buradaki etkinliğe Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yücel Oğurlu ile STK’ların temsilcileri katıldı.

HABER: SERMİN ASLAN