Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, KADES uygulaması ile kadına şiddetin önüne geçiyor. Verilere göre Balıkesir’de günde ortalama 11 kadın butona basarken, bu yılın ilk 7 ayında 2 bin 332 kadın KADES uygulamasını kullandı.

Kadın Acil Destek Sistemi (KADES); Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet ve taciz v.b. kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş olan resmi bir uygulama olmakla birlikte, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda aklınıza ilk gelebilecek "ACİL MÜDAHALE" uygulamasıdır.

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşım sağlamaktadır.

 

BALIKESİR’DE 7 AYDA 4 BİN 233 KADIN BUTONA BASTI

Balıkesir’de Temmuz ayı itibariyle asılsız ihbarlarda dahil olmak üzere 4 bin 233 kadın KADES uygulaması üzerinden yardım çağrısında bulundu. Balıkesir Emniyetinden alınan verilere göre 2023 yılında 3 bin 934 kadın KADES’e ihbarda bulundu. Aynı veriler ışığında bu yılın ilk 7 ayında 2 bin 332 kadın KADES uygulamasını kullandı.

Son olarak KADES’in hayata geçirildiği 2018 yılından bu yana Balıkesir’de toplam 19 bin 917 kadın uygulamayı kullanarak butona bastı.

 

KADES UYGULAMASI, AVLU’DA TANITILDI

Balıkesir’de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Balıkesir Avlu Yaşam Merkezi’nde önceki gece kadınlara KADES uygulamasını tanıttı. Etkinlik kapsamında yaklaşık 200 kadına Aile İçi Şiddetle Mücadele ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirme çalışması yapan ekipler, KADES’in amacı ve kullanımı hakkında bilgi verdi, broşür dağıttı ve kadınların telefonlarına KADES uygulamasını indirmelerine yardımcı oldu.

Öte yandan Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, öncülüğünde KADES uygulamasını düzenli olarak tanıtımını sürdüren Balıkesir Emniyeti; Pazar yerleri, AVM’ler ve halkın yoğun olduğu alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

 

HABER: SERMİN ASLAN