Balıkesir Sivil Toplum Platformu Gazze'ye destek için yürüyüş düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı ve savaş suçu işleyen masunları öldüren İsrail bir kez daha lanetlendi. 

Balıkesir'de Balıkesir Sivil Toplum Platformu akşam namazı öncesi İsrail'in soykırım yapmaya ve insanlık dışı saldırılarına devam ettiği Gazze'ye destek için yürüyüş düzenlendi.

Şeyh Lütfullah Camii önünde toplanan grup Türk bayrağı arkasında yürüyüşe geçerek Ali Hikmet Paşa Meydanına yürüdü. Burada Balıkesir Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ercan Kuter, Şehit İsmail Haniye'nin vasiyetini yerine getirmek, siyonizmi lanetlemek ve Gazze'nin sesi olmak için bir araya geldiklerini söyledi. 

Kuter; İsrail'in 7 Ekim'den buyana insanlık tarihinin en büyük soykırımını yaptığını ifade ederek özetle şunları dile getirdi: "Küresel zalimler bir araya gelmiş Gazze’de planlı programlı bir soykırım uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide ibadet edenleri, un kuyruğundaki aç insanları öldürüyorlar.

Meleklerin lanet okuduğu, şeytanların hayranlıkla izlediği bu alçakça, namussuzca vahşet karşısında BM çaresiz, BMGK ikiyüzlü, uluslararası toplum sessiz.

Hitler Avrupa'sının, soykırımcı ABD’nin şımarık çocuğu İsrail öldürdükçe alkışlanıyor, daha çok öldürmesi için teşvik ediliyor.

Gazze kasabı, Hitler artığı katil Netanyahu, Nazi meclisinden farksız ABD Temsilciler Meclisi'nde konuşturulmakla kalmıyor, öldürdüğü çocuklar için dakikalarca ayakta alkışlanıyor.

Siyonist rejim, Sayın Cumhurbaşkanımızın haklı itirazları karşısında ABD’den aldığı bu güçle hadsizce, alçakça Cumhurbaşkanımızı ve onun şahsında milletimizi tehdit ediyor.

Bu kuru tehditlerle milletimizi ve Cumhurbaşkanımızı sindireceğini sanıyor halt ediyor!

Yine Siyonist katiller, ABD’den aldığı güçle barış ve ateşkesin en büyük umudu olan 

asil bir lider, korkusuz bir mücahit, Gazze davasına ömrünü adam İsmail Haniye'yi gözlerimizi dolduran, bileklerimizi sıktıran ve yüreklerimizi kahreden elim suikast ile şehit ettiler. Şehidimize Allah'tan rahmet, ümmetimize başsağlığı diliyoruz. 

Bizler Balıkesir'den bütün uluslararası topluma, dünyanın vicdanı kararmamış liderlerine sesleniyoruz. 

Soykırımının durdurulması bu vahşete dur denilmesi için uluslar arası dengelere, reel politiğe ulusal çıkarlara daha ne kadar çok kurban verilmesi gerekiyor. Susmak vahşetin ortağı olmaktır. Gazze'de yaşanan soykırım bir an önce durdurulmalıdır. Derhal ateşkes sağlanmalı ilaç ve gıda başta olmak üzere insani yardımların acilen önü açılmalıdır. 

ABD ve diğer ülkelerin soykırıma silah desteği durdurulmalıdır. 

Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz: soykırımın durdurulması için bütün insanlık ayağa kalkmalı, meydanlar, sokaklar, caddeler 'Özgür Filistin' sloganlarıyla inletilmeli liderlere baskı yapılmalıdır. İslam ülkelerine sesleniyoruz: gün zulme, siyonizme, emperyalizme karşı bir olma vahşet şuuruyla bir araya gelme, insanlığın sesini yükseltme mazlumlara, masumlara sahip çıkma günüdür. Yaşasın nehirden denize özgür Filistin. Kahrolsun İsrail" 

Haber: Haber Merkezi