1. Haberler
  2. Manşetler
  3. İYİ’LER YARALARI SARMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

İYİ’LER YARALARI SARMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremin ardından İYİ Parti Edremit İlçe Teşkilatı, deprem bölgesine bir kamyon gıda ve giysi yardımı gönderdi.

featured

Türkiye deprem bölgesinde yaralarını sarıyor. İYİ Parti Edremit İlçe Başkanlığı başlattığı yardım kampanyası kapsamında hazırlanan ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderildi. İlçe Başkanı Oğuzhan Civgaz, yaptığı açıklamada Kahramanmaraşlı iki büyük depremin başta Hatay, Kahramanmaraş olmak üzere Adana,  Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Malatya,  Gaziantep,  Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Mersin de çok büyük yıkıma yol açtığını söyledi.

Kahramanmaraş’ta Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hattının kırılmasıyla bölgede çok büyük bir felaketin yaşandığını anlatan Civgaz, bir de buna kış şartlarının eklendiğini vurguladı.

Depremde ilk belirlemelere göre yaklaşık 6 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 40 bin vatandaşın yaralandığını anlatan Civgaz, bölgede arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI

Depremden etkilenen vatandaşların sıkıntılarını gidermek amacıyla başlatılan yardım kampanyasına katkı yapmak için İYİ Parti Edremit İlçe Teşkilatı üyelerini yardıma çağırdıklarını anlatan Civgaz, şöyle devam etti: “Depremin öğrenir öğrenmez depremzedelere destek olmak amacıyla kendi üyelerimize yardım çağrısında bulunduk. Üyelerimiz ve vatandaşlarımız bu yardım kampanyamıza büyük ilgi gösterdi, göstermeye de devam ediyor. Onların katkılarıyla deprem bölgesine gönderilmek üzere battaniye, kuru gıda, temizlik hijyen malzemeleri, bebek maması, su, kadın pedi, çocuk bezi, yatak, çocuk montu, kışlık kadın, çocuk, erkek giysilerinden oluşan ayni yardım malzemesinden oluşan bir kamyon yardımı deprem bölgesine ulaştırılması üzerine il başkanlığımıza gönderdik. Burada toplanan yardımlar Genel Merkezin belirlediği illere gönderiliyor. 

Şimdi yaraların sarılma zamanı. Türkiye bu yaraları vatandaşlarımızın da desteğiyle saracaktır. Yardımda bulunan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.