İYİ Parti Balıkesir teşkilatları partiyi 2023 seçimlerine götürecek il başkanını seçmek için sandığa gidiyor. İki adayın sandığa gireceği kongrede Hasan Fehmi Yörük ve Sezai Duman’ın listeleri yarışacak.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı seçimli olağan genel kurulu, 29 Ocak 2023 Pazar günü saat 14.00’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Özlem Ural’ın yeniden aday olmayacağı kongrede Hasan Fehmi Yörük ve Sezai Duman’ın listelerinin yarışacak. Genel merkezin tek aday tek liste ile seçime gidilmesi tavsiyesine uyulmaması üzerine kongreye Genel Başkan Meral Akşenir’in katılması beklenmiyor.

Toplam 645 delegenin sandığa giderek yeni başkanını seçeceği kongre öncesi adaylarla beraber BİRLİK Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, görkemli ve iktidara yakışır bir şekilde kongreyi yaparak bayrağı partiyi seçimlere götürecek kişiye teslim edeceğini söyledi.

 

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ OLMAYACAK”

Gazetemiz muhabirine gerçekleştirilecek seçim ile ilgili konuşan İl Başkanı Özlem Ural, genel kurulla ilgili tatlı bir rekabetin olduğunu belirterek bu seçimin kaybedeni olmayacağını ifade etti. Başkan Ural sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kongreye yoğun bir katılım olacağını tahmin ediyoruz. Genel kurulumuz ile ilgili de tatlı bir rekabet var. Başkan adaylarımızdan da önümüzdeki genel ve yerel seçimi en iyi yapacak kişi bayrağı devralacak. Biz hep söylüyoruz. Bu seçimin kaybedeni olmayacak. Önümüzdeki genel seçimde parti olarak seferberlik ilan etmek gerekecek. O seferberlikte de tüm üyelerimiz sahaya inecek. Bu iş bunu gerektiriyor. Mesele memleket meselesi” dedi.

 

YA DUMAN YA YÖRÜK!

Kongrede yarışacak adayları tanıtan Başkan Ural: “Hasan Fehmi Yörük ve Sezai Duman arkadaşlarımız, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı için yarışacaklar. Hasan Fehmi Yörük, Altıeylül İlçe Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyeliği yapıyordu. Daha sonrasında parti içerisinde kendisinin herhangi bir görevi olmadı ancak kendisi hep bizimle partimizin içerisindeydi. Sezai Duman arkadaşımız ise benim hem Altıeylül İlçe Başkanlığı hem de İl Başkanlığı döneminde yönetim kurulu üyeliği yapıyordu” diye söyledi.

 

“BU İŞ GÖNÜL İŞİ”

İl Başkanlığı görevinin tamamen gönül işini olduğunu hatırlatarak sözlerine devam eden Başkan Ural, bu yükün altına girmenin tamamen gönüllülük istediğini dile getirdi. Başkan Ural, şöyle devam etti: “Kimseyi il başkanı olmaya ikna edemezsiniz. Gerçekten gönülden istemesi ve arzulaması gerekiyor bu görevi yapacak kişi. Göreve geldiğim günden bu yana 2 yıldan fazla oluyor. Bunu çok net ifade etmek istiyorum; parayla bir kişiyi Pazar günü evinden çıkartamazsınız, -4 derecede gecenin saat 2’sinde hale götürüp gezdiremezsiniz. Bu yüklerin altına girmek gönüllülük istiyor. Siyaset, nefesinizin yettiği kadar yapabildiğiniz bir iş. O yüzden çok güçlü bir yürek, bilek, ruh hali lazım. Bunları başarmanız lazım. Siyaset sabır işi. Çok güzel sabretmeniz lazım. 2 başkan adayımız da bunları karşılıyor. Her ikisi de bu işi yapabilir, siyaset tecrübeleri var. Ben çok eminim. Başkan olacak kişi, parti adına çok güçlü bir sonuç alacak. Yeni başkan, hem genel seçimde hem yerel seçimde partiyi sandığa götürecek”

 

BALIKESİR’E YAKIŞIR BİR KONGRE OLACAK

Yapacakları kongrenin Balıkesir’e yakışır bir şekilde gerçekleşeceğini ve adayların kafa kafaya yarışacağını söyleyen Ural: “Biz Balıkesir’de çok sorunsuz, problemsiz ve iktidar partisine yakışır bir kongre yapacağız. Birlik ve beraberliği o kongrede vereceğiz. Her iki başkan adayıma da ben başarılar diliyorum. Süreç şuanda iyi gidiyor. Kongrede de aynı hassasiyet ve sağduyu olacak. Balıkesir’e yakışır güzel bir kongre çıkacak ve kafa kafaya yarışacak adaylar. Tüm ilçe başkanlarımız ve üyelerimiz sonuç ne çıkarsa çıksın partimiz için en iyisi olacak” dedi.

 

“BEŞ MİLLETVEKİLİ SÖZÜMÜZÜ

YENİ BAŞKAN YERİNE GETİRECEK”

Sözlerinin sonuna doğru Başkan Ural, göreve gelecek yeni il başkanının Genel Başkan Meral Akşener’e verdikleri 5 milletvekili sözünü yerine getireceğini söyleyerek açıklamalarını şunları söyleyerek tamamladı: “Önümüzde hem genel hem yerel seçim var biliyorsunuz. Göreve gelecek yeni il başkanımız da partimizi seçimlere taşıyacak. Birlik ve beraberliği çok daha iyi kenetlenerek tüm seçmene ve Balıkesir’e gösterecekler. Genel seçimde ve kongrede güzel bir tablo ortaya çıkacak. Genel Başkanımız Meral Akşener’e verdiğimiz 5 milletvekili sözümüzü yeni il başkanımız gerçekleştirmek için elinden geleni yapacak.”

 




KAYNAK: İHA