Balıkesir Ticaret Odası, “Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı”na ev sahipliği yapacak.

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) üyelerine yurt dışı pazarlarına açılma ve yeni hedef pazarlar bulmalarına dönük çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor. BTO Başkanı Rahmi Kula, oda olarak yeni hedeflerinin üyelerinin ihracat potansiyellerini arttırmak olduğunu açıkladı.

Başkan Kula, bu kapsamda yaptığı yazılı açıklamada 12 Ocak 2023 Perşembe günü saat 10.00’da Balıkesir Ticaret Odası Barış Aydın Meclis Salonunda “Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı” düzenleyeceklerini ifade etti. Kula; “2022 yılı ihracat rakamları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre firmalarımızın ihracatı bir önceki yıla göre % 17,6 artarak 934 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yeni hedefimizi gerçekleştirmek üzere Firmalarımızın yanında olmaya, ihracat potansiyellerini arttırmak üzere bilgilendirme programları ve projeler üretmeye devam edeceğiz.

Bu çalışmalarımız kapsamında Ticaret Bakanlığımız ile Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız işbirliğinde 12 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Balıkesir Ticaret Odası Barış Aydın Meclis Salonunda “Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı” düzenliyoruz.

EXIMBANK’ın da artık Balıkesir’de olması bölgedeki ihracatçılarımızı olumlu etkileyecek ve İlimiz ihracatına ivme kazandıracaktır. Yatırımcıların bölgemizi tercih etmesini sağlayacaktır. 

Programımıza tüm üyelerimiz ile İlimiz genelindeki ihracat yapan ve ihracat potansiyeli bulunan tüm firmalarımız davet ediyoruz” dedi.




KAYNAK: İHA