Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit’in en önemli sorunlarının sağlık ve eğitim olduğunu söyledi. Yetersiz yatak ve teknoloji yanı sıra 20 yıldır yapılamayan hastane üzerinden hükümeti eleştiren Aslan ayrıca belediye bütçesi üzerinden kendisini eleştirenlere cevap verdi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Belediye Meclis Salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı’nın da katıldığı etkinlikte medyanın önemine dikkat çeken Başkan Arslan, özellikle yerel medyaya destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Edremit’in iki önemli sorununa değinen Başkan Arslan ayrıca bütçe üzerinden kendisine dönük yapılan eleştirilere cevap verdi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, konuşmasında özetle şunları dile getirdi: “Edremit her geçen gün büyüyen gelişen bir ilçe. Nüfusu en hızlı artan ilçe.  Burada her gün ihtiyaç artıyor. Ciddi bir hizmet talebi var. Edremit’in iki büyük sorunu var. İhtiyaç anlamında ilki sağlık ikincisi eğitim. Şimdi okullar yeterli değil. Yapılan araştırmalara göre her yıl 18 veya 24 derslikli bir okula ihtiyaç var. Edremit’te her yıl 400 öğrenci eğitime katılıyor. Dolayısıyla okul çok önemli. Sağ olsun hayırsever vatandaşlar yapıyorlar ama yeterli değil.

Yine en büyük sorun hastane! Yıllardır olmamıştı. Hastane ile ilgili belli bir noktaya gelindi. Sanıyorum 2023’te ihale yapılıp temel atılacak gibi sanki. Ne kadar sürer bilemiyorum. Biz bu konuda çok mücadele verdik. Şunu söyleyeyim proje gelmeden ruhsat veren bir belediyeyiz, maksat bu hizmet biran önce Edremit halkına kazandırılsın. Sağlık Edremit için büyük bir eksik.

Bir devlet Hastanesi var bir de özel hastane var. Diğeri tam da değil Altınoluk’taki operasyon felan yapamıyor. Hepsine git kalabalık. Vatandaş randevu alamıyor. Bize her gün mutlaka randevu için arayanlar oluyor. Devlet hastanesinden, özel hastaneden randevu alabilmek için bizi araya sokan ve randevu almamızı isteyen oluyor. Sağlık sistemi Edremit’te hat safhaya ulaştı. Bizde şehrin Belediye Başkanı olarak elimizden gelen duyarlılığı gösteriyoruz. Sağ olsun yetkililer, başhekim bey yardımcı oluyor ama kapasite yeterli değil, yatak, teknoloji yeterli değil. Edremit’e bir hastane çok geç kaldı. İnşallah kısa sürede kazandırılır” dedi.

 

“BORÇ BÜTÇENİN

YÜZDE 20’Sİ DEĞİL”

Aynı etkinlikte Başkan Selman Hasan Arslan, belediye kaynaklarını düzensiz kullandığı ve belediyeyi borçlandırdığı yönündeki eleştirilere ise sert çıktı. Arslan, bu konudaki eleştirilere şu cevabı verdi: “Borcumuz bütçenin yüzde 20’si değil. Birde diğer belediyelere bakın. Edremit Belediyesi güçlü bir belediyedir. Basın olarak sizden ricam Edremit Belediyesi’ne dönük bu tür algı ve operasyonlara meydan vermeyin” dedi.

CHP’Lİ ARSLAN: YÜCEL YILMAZ’IN

EDREMİT’TE BİR KARŞILIĞI VAR

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteci Günü nedeniyle Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda kendi dönemine ait hizmet ve projeleri slayt eşliğinde anlattı. Merkezi hükümetin Edremit’e yıllardır hizmet getirmemesinden yakınan Arslan, “Merkezi hükümet 20 yıldır Edremit’e bir hastane bile yapamadı. Edremit’te gözle görülür bir hükümet yatırımı yok. Burada ne var beğen yada beğenme Büyükşehir yapıyor. Yapıyor adam inkar etmiyoruz. Yücel Yılmaz’ın da Edremit Körfezinde bir karşılığı var. Ama Yücel Başkanın merkezde muhalifi çok. Merkezde işi daha zor” dedi.

 




KAYNAK: İHA