2007-2011 yılları arasında Çevre ve Orman Bakanlığı, 2011-2018 yılları arasında ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlığı döneminde onlarca proje, milyonlarca TL katkıda bulunduğu Balıkesir’e yaşamı boyunca ilk kez heybesi boş geldi.

2007-2011 yılları arasında Çevre ve Orman Bakanlığı, 2011-2018 yılları arasında ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği Balıkesir’de AK Parti Balıkesir İl Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’ı makamında ziyaret eden Eroğlu’nun ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Gökçe Uygur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu da hazır bulundu.

 

BALIKESİR’İ GÖNÜLDEN SEVİYORUM”

Burada kısa bir konuşma yapan eski bakan Veysel Eroğlu, Balıkesir’in yaşamında ayrı bir yeri olduğunu söyledi. AK Parti hükümeti olarak Balıkesir’e birçok yatırım yaptıklarının altını çizen Eroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Balıkesir’i gönülden seviyorum. Balıkesir’e muhteşem yatırımlar yaptık. AK Parti hükümeti öncesini sayarsak 5 tane bulamayız ama şimdi Balıkesir’e 48 baraj ve göletimiz var. Balıkesir toprakları çok verimli. Dolayısıyla biz burada sulamalara çok büyük önem verdik. 700 bin dekardan fazla alanı modern sulama sistemi ile suladık.

DSİ ve Tarım Orman Bakanlığı hesap etmiş çiftçilerimize zirai gelir artışı olarak tam 2 milyar 90 milyon TL yıllık gelir artışı var. Bu gerçekten muhteşem bir şey.

Ayrıca burada derelerde taşkınlar oluyordu. Bugüne kadar bakanlığımız 58 derede çalışma yaptı. Birde şehirdeki çay deresinin bir gerdanlık olmasını arzu ettik bu dereninde birinci safhası tamamlandı.

Balıkesir’de 214 milyon fidanı toprakla buluşturduk.

Ayrıca Balıkesir turizm açısından önemli bir yer. Turist gideceği yer açısından önce hava durumuna bakar. Şimdi bütün Türkiye’de otomatik meteoroloji ölçüm cihazları var. Bizde Balıkesir’e 30 tane otomatik ölçüm cihazı kurduk. Cep telefonundan anında hava durumunu anında görebilirsiniz” dedi.

Daha sonra sohbet havasında devam eden ziyarette eski bakan Veysel Eroğlu, Balıkesir’deki başından geçen bazı güzel anıları anlattı.

 




KAYNAK: İHA