Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı yönündeki asılsız açıklamasının PKK terör örgütü sözcülüğünden öte gitmeyeceğini belirten Balıkesir Polis Emeklileri Dernek Başkanı Turan Gürbüz’den kınama geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Emniyet teşkilatının terör örgütlerini bitirmek üzere olduğu bu dönemde TTB Başkanı Fincancı’nın terör örgütü PKK’ya yakın TV kanalında yaptığı açıklamalara bir tepki de Balıkesir Polis Emeklileri Dernek Başkanı Turan Gürbüz’den geldi.

 

Polis Emeklileri

olarak TTB’yi kınıyoruz”

 Fincancı'nın terör örgütü propagandası yaptığının altını çizen Başkan Gürbüz açıklamasında şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin; ilelebet yaşaması, payidar kalması ve vatanın bağımsızlığı, Aziz Türk Milleti'nin bütünlüğü, ay yıldızlı şehit kanı ile boyanmış bayrağı ve kutsal değerlerini bütün bağımsız devletler gibi koruyan, yüceltmeye her türlü saldırı ve sinsi planları bozmaya gücü ve kudreti vardır. Bu gücü kullanırken şeffaf olduğunu herkesin bildiği kadar Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı da bilmektedir. Ne yazık ki PKK terör örgütü basınına bilerek ve isteyerek beyanda bulunmuştur. TTB Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik operasyonda kimyasal silah kullandığı beyanı doğrudan PKK sözcülüğü yapmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Emniyet teşkilatı terör örgütlerini bitirmek üzere olduğu için yıpratmak isteyenlerin düşünceleridir. Balıkesir Polis Emeklileri Derneği olarak TTB Başkanı'nı kınıyoruz.”




KAYNAK: İHA