Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Ahilik Haftası'nda düzenlediği Mevlid-i Şerif ve lokma hayrı etkinliğiyle esnaf ve sanatkarların Ahilik kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif ve lokma hayrını Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenledi.

Sanayide, ticarette doğruluk ve dürüstlükten ödün vermeden Ahilik kültürünü yaşatacaklarını belirten Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Erdem “Bizim medeniyetimizde, bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar neredeyse 10 asırlık bu gelenek, Türk Esnaf ve Sanatkarları özlerinde bulunan Ahilik Kültürünü koruyarak alnı açık, başları dik bir şekilde her türlü zorluğun üstesinden gelecektir” dedi.

 

PROGRAM DEVAM EDİYOR

Ahirete göçen esnaf ve sanatkarları için lokma hayrı ve Mevlid-i Şerif düzenlediklerini belirten Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, “Türk milletinin yüzyıllar boyunca ticaret ve zanaat ahlakını şekillendiren önemli bir toplumsal yapı olan Ahilik kültürü, 13. yüzyılda Anadolu'da ortaya çıkan bu teşkilat, dürüstlük, yardımlaşma, hoşgörü ve adil ticaret ilkelerine dayanmaktadır. Ahilik Haftası, bu değerlerin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması açısından büyük bir öneme sahip” dedi.

Program 25 Eylül Çarşamba günü İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi'nin başarılı öğrencilerine kalfalık, ustalık, işyeri açma belgelerinin dağıtımı ile son bulacak.

Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenlenen lokma hayrına Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan Karesi Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Sakbaş, S.S. Balıkesir Umum Madeni Eşya ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özgen Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine bağlı esnaf odası başkanları ve esnaflar katıldı.

 

HABER: BUSE ASLAN