Emeklilere Borç Affı Geliyor: Milyonlarca Emekli Derin Bir Nefes Alacak! Türkiye’de emekli vatandaşların yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, düşük maaşlar nedeniyle kredi ve kredi kartı borçları da birikmeye başladı. Emeklilerin geçim sıkıntısının ciddi boyutlara ulaşması sonucu uzun zamandır beklenen borç affı düzenlemesi için nihayet harekete geçildi. düzenlemede neler yer alıyor...

Torba Yasaya Eklenecek, Hızla Meclisten Geçecek

 

Emekliye borç affı müjdesi, milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor. TBMM’nin 1 Ekim’de yeni yasama dönemine başlamasıyla birlikte torba yasa içerisinde bu düzenlemenin de görüşülmesi bekleniyor. Ancak düzenleme iki bakanlık tarafından yürütüleceği için süreç biraz zaman alabilir. Kulislerden gelen bilgilere göre, bu borç affı düzenlemesinin en geç Aralık ayına kadar meclise sunulması ve oylanması hedefleniyor.

 

Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Müjdesi

 

Düzenlemenin içeriği de yavaş yavaş netleşiyor. Kamu bankalarına verilecek yetkiyle emeklilerin kredi ve kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Borçlar, düşük faizli yapılandırma imkânıyla taksitlendirilerek ödeme kolaylığı sağlanacak. Ayrıca, iki bakanlık arasında yapılacak anlaşmaya göre, borç faizlerinin tamamen silinmesi ihtimali de bulunuyor. Bu gelişme, emeklilere büyük bir rahatlama getirebilir.

 

Yıl Sonuna Kadar Düzenleme Bekleniyor

 

16 milyon emekliyi yakından ilgilendiren borç affı için henüz net bir tarih açıklanmadı. Ancak, Ak Parti kulislerinden gelen bilgilere göre hükümet, bu düzenlemeyi yıl sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyor. Ocak ayında maaş zammı alacak olan emekliler, borç affı düzenlemesiyle de rahat bir nefes almayı umuyor. Eğer yasal düzenleme meclisten geçerse, emekliler biriken borçlarını taksitle ödeme şansına sahip olacak.

HABER: HABER MERKEZİ